INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Melegellenes játék ellen tiltakozik több homoszexuális csoport

InfoRádió / MTI
Puskával kell homoszexuálisokat lelőni a Watch out, behind you, Hunter! című játékban, amely óriási felháborodást keltett homoszexuális csoportok körében.

A játék még 2002-ben látott napvilágot. Bizonyos országokban - például Franciaországban - betiltották, máshol azonban elkerülte a cenzorok figyelmét - számolt be a 1Up (www.1up.com) hírportál. A meglehetősen egyszerű stílusú akciójáték története sem túl komplikált: a dzsungelben egy vadásszal sétálva puskával a kézben kell lepuffantani a meztelen homoszexuális férfiakat.

A Gay Armenia elnevezésű melegszervezet szerint a játék egyszerűen undorító, készítői gyűlölettel viseltetnek a melegek iránt. A szervezet tagjai egy blogbejegyzésben azt hangsúlyozták, hogy ezzel az ostoba játékkal kegyetlen viselkedésre tanítják a gyerekeket és ellenségnek állítják be a homoszexuálisokat.

A játék honlapjának tulajdonosa, Jean Christophe Calvet visszautasította a vádakat, és hozzátette: a játék készítőjét, Stéphane Aguie-t azzal bízták meg, hogy a vadászokat és az intoleráns embereket kigúnyolja, így ez a játék egyfajta tréfaként fogható fel. Azzal a készítők is tisztában vannak, hogy a leginkább tinédzsereknek szánt program politikailag inkorrekt, azonban a fiataloknak már fejlett a humorérzékük és témáját úgysem veszik komolyan.

Calvet emellett azt is megerősítette, hogy a francia honlapokról már régóta eltávolították a játékot, de a külföldi oldalakon még napjainkban is megtalálható. Népszerűsége éppen a botrány miatt egyre erősebb, így szerinte képtelenség is lenne megpróbálni teljesen eltüntetni az internetről - különösen a homoszexuális szervezetek felháborodott tiltakozása után.

A címlapról ajánljuk