eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Cipőlopással akarta elrettenteni a bolti tolvajokat

Egy amerikai italbolt-tulajdonos úgy próbálta elrettenteni a fülöncsípett bolti tolvajokat, hogy megfenyegette őket: ha nem adják oda egyik cipőjüket, hívja a rendőrséget. A hatóságok azonban figyelmeztették: ez cipőlopás.

Gabe Fidanque coloradói italbolt-tulajdonosnak elege lett abból, hogy havonta 1000 dollár kár éri a tolvajok miatt. Dühében szokványosnak egyáltalán nem nevezhető módszert vezetett be: a rajtakapott tolvajoktól fél pár cipőjüket követelte, és azzal fenyegetőzött, ha nem adják oda neki, hívja a rendőrséget.

Megadtam nekik a választás lehetőségét - mondta a boltos, aki szerint hatásos volt a módszer: a tolvajok megalázkodva tértek vissza a boltba, hogy visszakérjék elkobzott fél pár cipőjüket, és innentől kezdve már nem lopták meg a férfit.

Gyorsan a helyi hatóságok fülébe jutott az egyéni igazságosztó módszer, és közölték a boltossal: amit tesz, az kimeríti a lopás bűntettét, ezért a cipő elkobzása nem legális. A helyi rendőrkapitány azt javasolta a férfinek, hogy olyan megoldást találjon, ami nem sérti a tulajdonjogot.

A bolttulajdonos hallgatott a rendőrség figyelmeztetésére, sőt azt is megígérte, hogy visszaszolgáltatja az elkobzott cipőket a tolvajoknak - ha megtalálja őket.

Jó próbálkozás volt, de valami mást kell kitalálnom. Nem veszélyeztethetem az üzletemet - mondta a férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×