eur:
390.72
usd:
366.39
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Fogvacogtató idők jönnek a jövő héten

Szombaton viharos szél, vasárnap kissé hűvösebb, nyugodt idő várható. A jövő hét első felében nyári meleg lesz, aztán újra hidegfront érkezik.

A mostani hétvége nem az igazi vénasszonyok nyarát jelzi: most csak rövid ideig lesz melegebb, ráadásul változékonyan alakul az időjárás - mondta az InfoRádiónak Török László meteorológus.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hozzátette: hidegfront közeledik Magyarország felé, amely az éjszakai órákban ér ide, és szombaton napközben vonul át felettünk.

Hatására megnövekszik a felhőzet és futó záporok is kialakulnak majd, ennek ellenére 20-25 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

A front áthaladása után erősödik majd meg az északnyugati szél, viharos erejű, 70 kilométer per órás lökésekre lehet számítani az ország nagy részén - közölte Török László.

Hozzáfűzte: vasárnap napos, kellemes, csendes idő várható 18-23 fokkal.

A jövő hét elején még kellemes, kimondottan meleg lesz az idő, kedden a délutáni órákban 24-28 Celsius-fok várható, aztán újra hidegfront éri el az országot.

Ettől kezdve ismét hűvös, esős, borongós lesz az időjárás, és míg az ország nyugati részén már csak 16 fok lesz, addig keleten még 24 - mondta a meteorológus.

Szerdától 15-16 fokra lehet számítani - fűzte hozzá az OMSZ munkatársa.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×