eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Feketelista a legkiábrándítóbb turistalátványosságokról - nézze meg!

Az Eiffel-torony "csalódást keltően túlzsúfolt és drága", a Stonehenge "csak egy csomó régi kő", az egyiptomi piramisok tövében pedig túl meleg van - ehhez hasonló megjegyzéseket tettek azok, akiket megkérdeztek abban a brit felmérésben, melyben a világ tíz legkiábrándítóbb turistalátványosságát keresték.

Pórul járt Franciaország azon a felmérésen, melyet egy brit utasbiztosító cég megrendeléséből készítettek. A legkiábrándítóbb turistalátványosságok listájának élén ugyanis az Eiffel-torony végzett, amely a válaszadók szerint "csalódást keltően túlzsúfolt és drága". A francia főváros szimbólumának tartott épületben a válaszadók több mint negyede csalódott.

A lista második helyén szintén egy párizsi látványosság, a Louvre-ben megtekinthető festmény, a Mona Lisa végzett, míg a harmadik a New York-i Times Square lett.

Egyiptomban meleg van...

A feketelistára - talán némi meglepetésre - felkerültek a világ nyolcadik csodájának tartott egyiptomi piramisok, az elviselhetetlen meleg és a levakarhatatlan utcai árusok miatt. (Nagy kérdés, hogy milyen időjárásra számítottak az Egyiptomba látogató angolok...)

A felmérést megrendelő biztosító munkatársa szerint a csalódást elkerülendő a látványosságokra vágyók keressenek kevésbé kézenfekvő és éppen ezért kevéssé túlzsúfolt helyeket.

"Az embert könnyen elcsábítják a különböző brossúrák, kiadványok, amelyek elsősorban a leggyakrabban látogatott és a legelkoptatottabb helyeket ajánlják, melyek közül éppen ezért sok túlzsúfolt és túl drága is" - mondta Felice Hardy.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×