eur:
396.5
usd:
370.28
bux:
71492.81
2024. június 27. csütörtök László
Nyitókép: Pixabay

Tagadta az ellene felhozott vádak egy részét a rendőrből lett bankrabló

Mindössze részben tett beismerő vallomást a pécsi exrendőr, többek között a zsákmányolt összeget is vitatta, de azt nem tagadta, hogy a rendőrségi számítógépes rendszert illetéktelenül használta.

A szerencsejáték-függősége vitte rossz útra az 52 éves pécsi rendőr zászlóst, adósságokba verte magát, emiatt nem látott más kiutat, mint a bűnözést - írja a vádirat alapján a sonline.hu. A pécsi Komlói úti bankfiókban kétszer járt, először 2019 novemberében, majd 2020 májusában, aztán egy budapesti bankot is kirabolt 2021 augusztusában.

A férfi orvosi maszkkal takarta el az arcát, emellé olykor fekete keretes szemüveget és sapkát is felvett. Papírlapra írt üzenetet adott át a banki dolgozóknak azzal, hogy bankrablás történik, és volt, hogy fegyvernek látszó tárgyat fogott rájuk.

A nyomozókat igyekezett félrevezetni, és akció közben néha bicegett, hogy elhitesse magáról a sántítást, azonban szemtanúk látták, hogy később tökéletes mozgással villamosra száll Budapesten.

Az előkészítő ülésen a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze hosszan sorolta a vádpontokat, megemlítve a bizonyítékok között a szagazonosítást és a nyomszakértői véleményeket, valamint a rendőr ellen folyó titkos adatgyűjtést.

Beismerés esetére az ügyészség 12 év fegyházbüntetést, 10 év közügyektől eltiltást, valamint 11,3 millió forint vagyonelkobzást indítványozott, utóbbi összeget arra hivatkozva, hogy ennyit sikerült a bankrablásokkal összesen rabolnia a vádlottnak. Ő azonban ezt nem ismerte el, tagadta, hogy ilyen nagy összegű lett volna összességében a zsákmánya.

A hivatali visszaélés vádpontját viszont nem tagadta, amely szerint

a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe többször belépett jogosulatlanul, és figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait,

valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.

Az azóta a testülettől már elbocsátott rendőr jelenlegi lakhelyeként a Somogy Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet jelölte meg. Bilincsbe verve vitte a tárgyalásra két felfegyverzett börtönőr. Védőügyvédje indítványozta, hogy a bíróság hallgassa ki a védence volt kollégáit, köztük egy bűnügyi technikust, mert szerinte nem törvényesen hajtották végre a házkutatást a vádlottnál. A háromszintes ház egyik helyiségében tartózkodott ugyanis, miközben a rendőrök a ház többi részében kutattak.

A védelem emiatt a kutatáskor szerzett eredmények kizárását kérte a bizonyítékok sorából. Ennek során százával foglaltak le Tippmix-szelvényeket.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Orbán Balázs: Magyarország feloldhatja a vétóját az EPF-nél

Orbán Balázs: Magyarország feloldhatja a vétóját az EPF-nél

Magyarország megfelelő ajánlatért cserébe feloldhatja a vétóját az Európai Békekeretből Ukrajnának szánt támogatások esetében. A Fidesz és a KDNP semmilyen frakcióhoz nem csatlakozna, de új képviselői csoportot létrehoznának az Európai Parlamentben. A magyar kormány Ursula von der Leyen újraválasztását sem támogatja – mondta el Orbán Balázs, Orbán Viktor magyar miniszterelnök tanácsadója egy doorstep interjú során a Portfolion-nak a brüsszeli EU-csúcs szünetében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×