eur:
396.54
usd:
371.23
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

Három bankrablással vádolnak egy volt nyomozót, de más is lehet a rovásán

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádol egy egykori nyomozót, aki három bankot rabolt ki.

A Központi Nyomozó Főügyészség összefoglalója szerint az ötvenes éveiben járó férfi rendszeresen szerencsejátékozott, majd amikor anyagi helyzete kilátástalanná vált, elhatározta, hogy pénzintézetek kirablásával fog pénzt szerezni.

A férfi 2019 novemberében magát orvosi maszkkal és napszemüveggel álcázva egy pécsi bankban papírlapra írt üzenetben fenyegette meg az alkalmazottakat azt állítva, hogy fegyver van nála, amelynek hatására a pénztáros mintegy kétmillió forintot adott át neki.

2020 májusában az akkor még rendőrként dolgozó férfi, ismét maszkban, fekete keretes szemüveget viselve, ugyanabban a bankfiókban egy fegyvernek látszó tárgyat fogott az alkalmazottakra, és arra kényszerítette őket, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át neki. Ekkor közel hatmillió forintot szerzett meg.

2021 augusztusában a férfi kalapban - arcát a korábbiakhoz hasonlóan eltakarva - bement egy budapesti bankfiókba, ahol az alkalmazottakkal egy papírlapra írt üzenetben közölte, hogy "ez egy bankrablás", és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegetve őket a pénztárban levő három és fél millió forint készpénz átadását követelte, majd a dolgozókat az egyik irodába zárta.

Az elkövető a rendőrségi nyilvántartási rendszerbe is többször belépett jogosulatlanul, figyelemmel kísérte az általa elkövetett rablás miatt indult egyik nyomozás adatait,

valamint egyik ismerőse kérésére az adatbázisból információkat szerzett egy gépkocsiról.

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsának benyújtott vádiratában az ügyészség fegyházbüntetést és a fenyegetéssel megszerzett közel tizenegy és fél millió forintnak megfelelő összegű vagyonelkobzást indítványozott az eljárás kezdete óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére – Háborús híreink szerdán

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×