eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Nyitókép: Pixabay

Nekiment az Országgyűlési őrség egyik tagjának egy külföldi - videó

Három nap se kellett hozzá, már el is ítélték.

A vád szerint a 21 éves amerikai állampolgár 2023. április 4-én 2 óra körül ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni.

Ezt látva az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta a férfit, hogy a területre nem léphet be és felszólította, hogy távozzon.

A férfi magatartásával az ismételt felszólítások ellenére sem hagyott fel, többször megpróbálta a láncot átlépni, melyet

az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt.

Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmestert, aki 8 napon belül gyógyuló, vérző sérülést szenvedett - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét és az eljárásgyorsító intézkedéseket alkalmazva, az elkövetéstől számított 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően elítélte az elkövetőt és a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával egyezően a vádlottat egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte illetve 2 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×