eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
bandit pulls out his pocket folding knife to threats. a robber with a knife in the hoodie. mafia.
Nyitókép: Diy13/Getty Images

Jogerős ítélet az osztálytársát megkéselő tatabányai fiatal ügyében

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki bosszúból hasba szúrta iskolatársát egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel.

A vádlott és a sértett egy tatabányai iskolában osztálytársak voltak. Egy, a vádlott és egy másik osztálytársa között kialakult nézeteltérés miatt a vádlott úgy érezte, hogy barátja, a sértett elárulta őt. Emiatt a vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten és 2020. december 9-én reggel úgy ment iskolába, hogy magához vett kettő darab kést azzal a céllal, hogy a történtek miatt megleckéztesse, megsebesítse a sértettet.

A vádlott a tanórák közötti szünetben kérdőre vonta a sértettet, ezt követően a tanterem előtt a mellette álló sértetthez fordult, és anélkül, hogy bármit mondott volna, ruházata zsebéből elővette a 7,5 cm pengehosszúságú kést, mellyel szemből egy alkalommal, legfeljebb közepes erővel a hasán megszúrta a sértettet. A fiatalkorú vádlott a szúrást követően a kést a földre dobta. A sértett kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére a közelben lévő pedagógusok a sértettnek segítséget nyújtottak, hozzá azonnal mentőt hívtak.

A has áthatoló sérülése közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül

– olvasható az Komárom-Esztergom Megyei Főügyszség közleményében.

Az ügyészség a fiatal fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre.

A vádlott a 2022. március 28-án tartott előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így vele szemben a Tatabányai Törvényszék ítéletet hozott és az ügyészi indítványnak megfelelően 1 év 8 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év 6 hónap időtartamra felfüggesztette és megállapította, hogy ezalatt az idő alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll. A törvényszék ezen túlmenően magatartási szabályként többek között azt is előírta a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.

Az ítélet jogerős.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×