eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
hacker stealing data from laptop, close up .
Nyitókép: towfiqu ahamed/Getty Images

"Internetes okosságokhoz" nyittattak vele számlát – megjárta

A Fővárosi Főügyészség büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést indítványoz a férfival szemben.

A vádirat lényege szerint a vádlottat, egy 23 éves férfit 2018 nyarán két ismeretlen férfi megbízta, hogy nyisson egy forint alapú számlát, amelyre „internetes okosságokból” származó összegek érkeznek majd, cserébe jutalékot ígértek. A vádlott a kérésnek eleget tett, és megnyitotta a számlát úgy, hogy a megbízók által megadott mobiltelefonszámot jelölte meg a bankban mint a sajátját. Ezután az ismeretlenek a számla felhasználásával több megtévesztő hirdetést adtak fel magyarországi apróhirdetési oldalakon – valójában nem létező motorcsónakot, merevfalú medencét, mobilházat és lakókocsit hirdetve csalárd módon. Az ismeretlen társak több mint 2 millió forintot csaltak ki 11 sértettől. A vádlott a számlára érkező összegeket felvette és átadta a társainak, ezzel járulva hozzá a bűncselekményből származó vagyon eredetének leplezéséhez. A férfi ezért több mint 100 ezer forint jutalékot kapott.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt – olvasható az ugyeszseg.hu-n. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalást mellőzve – büntetővégzésben szabjon ki a férfival szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést, valamint rendelje el pártfogó felügyeletét.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy az is bűncselekményt valósíthat meg, ha valaki ismeretlen személy kérésére bankszámlát nyit, és az arra érkező, tisztázatlan eredetű, tipikusan törvénysértő forrásból származó összegeket átadja az ismeretlennek.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×