INFORÁDIÓ
2022. május 16. hétfő
Botond, Mózes

völner pál

dk

feljelentés

ügyész

hivatali visszaélés

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond az Esztergomi Szakképzési Centrumhoz (ESZC) tartozó tanszálloda kivitelezési munkálatainak megkezdéséhez kapcsolódó sajtótájékoztatón Esztergomban, az ESZC Balassa Bálint Gazdasági Technikum és Szakiskola Dísztermében 2021. július 7-én. A kormány 1,8 milliárd forintos támogatásával az esztergomi Fürdő Szállóból konyhának, cukrászdának és étteremnek is helyet adó tanszállodát alakítanak ki. A tanszállodában az Esztergomi Szakképzési Centrum által oktatott 17 szakmacsoportból 9 szakmacsoport diákjai sajátíthatják majd el a gyakorlati ismereteket, három iskolából.

Feljelentik a Völner-ügy ügyészét és felettesét

Infostart / MTI

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt döntött így. A fideszes képviselő letartóztatását kérnék számon.

A Demokratikus Koalíció hivatali visszaélés miatt feljelenti a Völner Pál ügyében eljáró ügyészt és hivatali felettesét, mert még nem kezdeményezték a fideszes képviselő letartóztatását.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azt mondta, az ügyészség az ennél jóval csekélyebb súlyú ügyekben is arra szokott hivatkozni, hogy már amiatt felmerül a szökés veszélye, hogy az illetőt szabadságvesztés fenyegeti. Megjegyezte: az ilyen esetekben az eljárás befolyásolásának veszélye is mindig fennáll.

Úgy látszik, hogy Orbán Viktor miniszterelnök még számít Völner Pál parlamenti szavazataira a kétharmados törvények elfogadásához vagy módosításához

– fogalmazott az ellenzéki politikus. Mással nehezen lehetne magyarázni, hogy a volt államtitkárt "még mindig nem vitték el vezetőszáron, ahogyan az egy normális demokráciában minimum elvárható lenne" – tette hozzá.

A szóvivő feltette a kérdést: esetleg attól tartanak, hogy Völner Pálnak az eljárás során ki kellene adnia "gazdájának" a nevét, akire Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke célozgatott a lehallgatási anyagokban?

  • A legfőbb ügyész december elején kérte Völner Pál országgyűlési képviselő, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára parlamenti mentelmi jogának felfüggesztését a házelnöktől egy hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként.
  • Völner Pál ezután lemondott államtitkári megbízatásáról, ám országgyűlési képviselői mandátumát megtartotta.
  • Az Országgyűlés a múlt héten felfüggesztette a mentelmi jogát.
  • A politikus korábban panasszal élt a gyanúsítás ellen, és ügyvédje, Varga István elmondta, most a bizonyítékokra várnak, ezek áttanulmányozása után tehet részletes vallomást a védence.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018