INFORÁDIÓ 
2019. október 23. szerda
Gyöngyi

teknős

rendőrség

ózd

állatkínzás

természetkárosítás

Fordulat az állatkerti teknős kivégzőjének ügyében

Fordulat az állatkerti teknős kivégzőjének ügyében

Infostart

Rács mögött töltötte az éjszakát az ózdi nő, hamarosan bíróság elé állíthatják.

Mint arról az Infostart beszámolt, a BRFK felkérésére az ózdi rendőrök Ózdon elfogták a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A police.hu oldalára késő este felkerült közlemény szerint a 28 éves V. Adélt előállították,

gyanúsított kihallgatását követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette és bíróság elé állítását tervezi.

Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján 2019. június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt.

Mint arról a brutális támadás másnapján, szerda délután egy kockakővel ütötték agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A sebesült állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg,

a teknős sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, így a hüllő elaltatása mellett döntöttek.

A történteket rögzítette az állatkert térfigyelő kamerája, a felvételek alapján vélhetően az történt, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka a teknősöknél ilyen esetben. Ezután a nő keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot.

Az állakert feljelentést tett, a biztonsági kamera felvételeit is átadta a rendőrségnek, amely nagy erőkkel kezdte keresni a teknős gyilkosát, a gyanúsítottat egy nap alatt megtalálták.

Nyitókép: Zoo Budapest
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018