eur:
370.07
usd:
344.83
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Nyitókép: Zoo Budapest

Elfogták a teknősgyilkos nőt

Egy nap alatt beazonosították és Ózdon elfogták a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága állatkínzás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert a Fővárosi Állat- és Növénykert feljelentése alapján június 13-án egy látogató utcakövet dobott egy görög teknősre - olvasható a rendőrség közleményében.

A zuglói nyomozók kevesebb, mint 20 órán belül azonosították és az Ózdi Rendőrkapitányság rendőreivel együttműködve elfogták a feltételezett elkövetőt.

A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása folyamatban van, a nyomozó hatóság őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezi.

Mint arról a brutális támadás másnapján beszámoltunk, szerda délután egy kockakővel ütötték agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. A sebesült állatot a gondozók a zárás előtti állományszemle idején találták meg,

a teknős sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, így a hüllő elaltatása mellett döntöttek.

A történteket rögzítette az állatkert térfigyelő kamerája, a felvételek alapján vélhetően az történt, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, aki azonban alighanem a kezébe piszkíthatott, ami nem ritka a teknősöknél ilyen esetben. Ezután a nő keresett egy követ, és agyonütötte vele az állatot.

Az állakert feljelentést tett, a biztonsági kamera felvételeit is átadta a rendőrségnek, amely nagy erőkkel kezdte keresni a teknős gyilkosát, a gyanúsítottat egy nap alatt megtalálták.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×