eur:
393.7
usd:
369.08
bux:
65839.8
2024. április 23. kedd Béla
A gyermek Lisa Marie Presley fényképe a szüleivel, Elvis Presley néhai amerikai énekessel és anyjával, Priscilla Presley-vel a néhai énekesnő gyászszertartásán, Elvis Graceland nevű birtokán Memphisben 2023. január 22-én. Lisa Marie, Elvis egyetlen gyermeke január 12-én, 54 éves korában hunyt el. Apja birtokán helyezték örök nyugalomra.
Nyitókép: MTI/AP/Daily Memphian/Patrick Lantrip

Axl Rose és Alanis Morisette is énekelt Lisa Marie Presley temetésén - videó, képek

Vasárnap helyezték végső nyugalomra Elvis Presley lányát a Tennessee állambeli Graceland-kastély birtokán.

Az 54 éves korábban elhunyt dalszerző-énekesnőt néhai fia, Benjamin Keough, valamint apja, Elvis Presley mellett temették el. A szertartáson édesanyja, Priscilla Presley, és gyermekei (a 14 éves ikrek, Finley és Harper Lockwood) mellett volt férje, Michael Lockwood is ott volt, gyászolók százainak kíséretében.

A Blikk idézte Priscilla Presley érzelmes búcsúbeszédének egy részét, amelyben a színésznő Riley Keough anyjáról szóló sorait olvasta fel a jelenlévőknek.

"Fogalmam sincs, hogyan fogalmazhatnám meg szavakkal, hogy milyen is az én anyukám. Az igazság az, hogy túlságosan is sok szóval tudnám leírni. Lisa Marie Presley ikon, példakép, szuperhős volt sok ember számára szerte a világon, de számomra ő volt az én ikonom, az én példaképem, az én szuperhősöm."

Riley nem volt jelen a temetésen, és csak később derült ki, hogy azért, mert nemrég megszületett Lisa Marie Presley unokája, a lánya pedig a kicsivel otthon maradt - írta az nlc.hu. "Remélem, úgy tudom szeretni a lányomat, ahogy te szerettél engem" - mondta felesége nevében Ben Smith-Petersen, aki nyolc évvel ezelőtt vette feleségül Riley Keough színésznőt.

A temetésen felszólaltak a Presley család régi barátai, köztük A. C. Wharton, Memphis korábbi polgármestere, Sarah Ferguson, York hercegnéje, Jerry Schilling menedzser és Joel Weinshanker, az Elvis Presley Enterprises ügyvezetője - írta a Reuters.

A zenei produkciókat Alanis Morissette, Jason Clark, és a Tennessee Mass Choir, valamint Axl Rose adta elő, utóbbi a Guns N’ Roses November Rain című dalt énekelte el.

Lisa Marie Presley a halála előtt két nappal részt vett a Golden Globe-gálán, hogy ünnepelje a Baz Luhrmann rendező Elvis című filmjében apját alakító Austin Bulter díját. Napokkal korábban apja gracelandi házában volt, hogy megemlékezzen az énekes születésnapjáról.

Lisa Marie Presley édesanyjával élt, akit a Dallas című sorozatból ismerhetnek a magyar nézők. Szülei 1973-ban elváltak. Elvis 1977-ben halt meg, felesége 42, lánya kilencéves volt ekkor. Később saját jogán is a lapok címoldalára került: küzdött a drogokkal, nagy port kavartak rövid házasságai előbb Michael Jackson popénekessel, majd Nicolas Cage filmszínésszel.

Danny Keough-val való házasságából Lisa Marie-nak két gyereke született, Riley Keough színész és Benjamin Keough. Később Michael Lockwooddal kötött házasságot, ikreik születtek, Harper és Finley Lockwood.

Benjamin Keough 2020-ban, 27 éves korában öngyilkos lett. Lisa Marie nyíltan beszélt fájdalmáról. "A rettenetes valóság kegyetlen szorításában élek" - írta két évvel Benjamin halála után.

Lisa Marie lett apja alapítványának egyetlen örököse, édesanyjával rendszeresen vettek részt Gracelandben - a házban, ahol Elvis élt és meghalt - nagyszabású rajongói megemlékezéseken.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×