eur:
394.36
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A gyermek Lisa Marie Presley fényképe a szüleivel, Elvis Presley néhai amerikai énekessel és anyjával, Priscilla Presley-vel a néhai énekesnő gyászszertartásán, Elvis Graceland nevű birtokán Memphisben 2023. január 22-én. Lisa Marie, Elvis egyetlen gyermeke január 12-én, 54 éves korában hunyt el. Apja birtokán helyezték örök nyugalomra.
Nyitókép: MTI/AP/Daily Memphian/Patrick Lantrip

Axl Rose és Alanis Morisette is énekelt Lisa Marie Presley temetésén - videó, képek

Vasárnap helyezték végső nyugalomra Elvis Presley lányát a Tennessee állambeli Graceland-kastély birtokán.

Az 54 éves korábban elhunyt dalszerző-énekesnőt néhai fia, Benjamin Keough, valamint apja, Elvis Presley mellett temették el. A szertartáson édesanyja, Priscilla Presley, és gyermekei (a 14 éves ikrek, Finley és Harper Lockwood) mellett volt férje, Michael Lockwood is ott volt, gyászolók százainak kíséretében.

A Blikk idézte Priscilla Presley érzelmes búcsúbeszédének egy részét, amelyben a színésznő Riley Keough anyjáról szóló sorait olvasta fel a jelenlévőknek.

"Fogalmam sincs, hogyan fogalmazhatnám meg szavakkal, hogy milyen is az én anyukám. Az igazság az, hogy túlságosan is sok szóval tudnám leírni. Lisa Marie Presley ikon, példakép, szuperhős volt sok ember számára szerte a világon, de számomra ő volt az én ikonom, az én példaképem, az én szuperhősöm."

Riley nem volt jelen a temetésen, és csak később derült ki, hogy azért, mert nemrég megszületett Lisa Marie Presley unokája, a lánya pedig a kicsivel otthon maradt - írta az nlc.hu. "Remélem, úgy tudom szeretni a lányomat, ahogy te szerettél engem" - mondta felesége nevében Ben Smith-Petersen, aki nyolc évvel ezelőtt vette feleségül Riley Keough színésznőt.

A temetésen felszólaltak a Presley család régi barátai, köztük A. C. Wharton, Memphis korábbi polgármestere, Sarah Ferguson, York hercegnéje, Jerry Schilling menedzser és Joel Weinshanker, az Elvis Presley Enterprises ügyvezetője - írta a Reuters.

A zenei produkciókat Alanis Morissette, Jason Clark, és a Tennessee Mass Choir, valamint Axl Rose adta elő, utóbbi a Guns N’ Roses November Rain című dalt énekelte el.

Lisa Marie Presley a halála előtt két nappal részt vett a Golden Globe-gálán, hogy ünnepelje a Baz Luhrmann rendező Elvis című filmjében apját alakító Austin Bulter díját. Napokkal korábban apja gracelandi házában volt, hogy megemlékezzen az énekes születésnapjáról.

Lisa Marie Presley édesanyjával élt, akit a Dallas című sorozatból ismerhetnek a magyar nézők. Szülei 1973-ban elváltak. Elvis 1977-ben halt meg, felesége 42, lánya kilencéves volt ekkor. Később saját jogán is a lapok címoldalára került: küzdött a drogokkal, nagy port kavartak rövid házasságai előbb Michael Jackson popénekessel, majd Nicolas Cage filmszínésszel.

Danny Keough-val való házasságából Lisa Marie-nak két gyereke született, Riley Keough színész és Benjamin Keough. Később Michael Lockwooddal kötött házasságot, ikreik születtek, Harper és Finley Lockwood.

Benjamin Keough 2020-ban, 27 éves korában öngyilkos lett. Lisa Marie nyíltan beszélt fájdalmáról. "A rettenetes valóság kegyetlen szorításában élek" - írta két évvel Benjamin halála után.

Lisa Marie lett apja alapítványának egyetlen örököse, édesanyjával rendszeresen vettek részt Gracelandben - a házban, ahol Elvis élt és meghalt - nagyszabású rajongói megemlékezéseken.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×