eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 21. vasárnap Konrád
2015. május 7-én Los Angelesben, a TCL Chinese Színházban készített kép Lisa Marie Presley amerikai énekesnőről, Elvis Presley néhai amerikai énekes egyetlen lányáról, aki 2023. január 12-én, 54 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Jimmy Morris

Priscilla Presley megtámadta elhunyt lánya végrendeletét

Lisa Marie Presley január 12-én hunyt el, egy hete temették el családja jelenlétében Gracelanden.

Priscilla Presley beadványa a végakarathoz 2016-ban illesztett módosítás tartalmának eredetiségét vitatja: ennek értelmében Priscilla Presley-t kizárják a hagyatéki vagyonkezelők köréből.

Lisa Marie Presley aláírása azonban gyanús a dokumentumon, mely ráadásul helytelenül írta le Priscilla Presley nevét is - írja a BBC.

A 77 éves Priscilla Presley a beadvány szerint csak lánya halálakor értesült a végakarat módosításáról, amely a vagyonkezelők köréből nemcsak az édesanyát, hanem Barry Siegelt, exmenedzserét is kizárja. Helyükre az elhunyt két gyermeke, Riley és Benjamin került. Benjamin 2020-ban öngyilkosságot követett el.

Priscilla Presley szerint a módosítás tartalmáról még Lisa Marie életében tájékoztatni kellett volna őt, ami nem történt meg annak ellenére, hogy a végrendeletben ez áll.

Gyanús még az aláírás, amely eltér attól, ahogyan Lisa Marie általában aláírta a dokumentumokat, és Priscilla, vagyis a saját anyja nevének helytelen írása is fokozza az aggályokat.

Az ügyvédek szerint a módosítás tanúztatva sincs és közjegyző sem hitelesíttette azt.

"A fentiek alapján az állítólagos 2016-os módosítást érvénytelennek kell tekinteni, és a 2010-ben módosított és teljes egészében átdolgozott végakarat az irányadó és mérvadó dokumentum, annak feltételeit kell alkalmazni" - áll a beadványban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Hatalmas támogatást kap Ukrajna, fontos megállapodást kötöttek az oroszok Kínával - Háborús híreink vasárnap

Szombat este az amerikai képviselőház széleskörű támogatással, a republikánus keményvonalasok ellenkezése ellenére elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, amely többek között Ukrajnának nyújt 60 milliárd dollár feletti támogatást, ma a támogatás felsőházi elfogadásának fontosságát hangsúlyozta az ukrán államfő. Eközben Oroszország újonnan kinevezett haditengerészeti főnöke, Alekszandr Mojszejev tengernagy részt vesz egy nagyszabású katonai konferencián a szövetséges Kínában, ahol egyetértési és együttműködési memorandumot írt alá a kínai haditengerészet parancsnokával. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 21. 19:58
×
×
×
×