eur:
393.38
usd:
367.98
bux:
67100.19
2024. április 26. péntek Ervin
2015. május 7-én Los Angelesben, a TCL Chinese Színházban készített kép Lisa Marie Presley amerikai énekesnőről, Elvis Presley néhai amerikai énekes egyetlen lányáról, aki 2023. január 12-én, 54 éves korában elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Jimmy Morris

Priscilla Presley megtámadta elhunyt lánya végrendeletét

Lisa Marie Presley január 12-én hunyt el, egy hete temették el családja jelenlétében Gracelanden.

Priscilla Presley beadványa a végakarathoz 2016-ban illesztett módosítás tartalmának eredetiségét vitatja: ennek értelmében Priscilla Presley-t kizárják a hagyatéki vagyonkezelők köréből.

Lisa Marie Presley aláírása azonban gyanús a dokumentumon, mely ráadásul helytelenül írta le Priscilla Presley nevét is - írja a BBC.

A 77 éves Priscilla Presley a beadvány szerint csak lánya halálakor értesült a végakarat módosításáról, amely a vagyonkezelők köréből nemcsak az édesanyát, hanem Barry Siegelt, exmenedzserét is kizárja. Helyükre az elhunyt két gyermeke, Riley és Benjamin került. Benjamin 2020-ban öngyilkosságot követett el.

Priscilla Presley szerint a módosítás tartalmáról még Lisa Marie életében tájékoztatni kellett volna őt, ami nem történt meg annak ellenére, hogy a végrendeletben ez áll.

Gyanús még az aláírás, amely eltér attól, ahogyan Lisa Marie általában aláírta a dokumentumokat, és Priscilla, vagyis a saját anyja nevének helytelen írása is fokozza az aggályokat.

Az ügyvédek szerint a módosítás tanúztatva sincs és közjegyző sem hitelesíttette azt.

"A fentiek alapján az állítólagos 2016-os módosítást érvénytelennek kell tekinteni, és a 2010-ben módosított és teljes egészében átdolgozott végakarat az irányadó és mérvadó dokumentum, annak feltételeit kell alkalmazni" - áll a beadványban.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×