eur:
393.08
usd:
362.24
bux:
73164.07
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: police.hu

Bedrogozva veszélyeztetett két kisgyereket, de jöttek a rendőrök

Az erzsébetvárosi rendőrök gondoskodtak a 2 éves kisfiúról és az 5 hónapos kislányról. Tettükért elismerésben részesültek.

Hétfőn délután kaptak a rendőrök bejelentést arról, hogy egy Akácfa utcai társasház belső udvarának erkélyén egy férfi zavartan viselkedik, öngyilkossággal fenyegetőzik és a kezében egy csecsemő van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmester és Abai László őrmester rádión hallotta a riasztást, és azonnal a megadott címre ment - írja a police.hu.

A helyszínen azt látták, hogy egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír. A férfi, amikor meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. Az egyenruhások segítségére a gondnok sietett, és kinyitotta a lakás ajtaját.

A körzeti megbízottak azt látták a lakásban, hogy a férfi önkívületi állapotban van és szorítja magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A két körzeti megbízott ellátta a csecsemőt; megetették, megitatták és tisztába tették,

majd átadták a mentőknek, akik a gyermeket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az édesanyjának. Amíg a gyerekek édesanyja dolgozott, a 34 éves élettársára bízta a gyerekeket, aki miután kábítószert fogyasztott, nem törődött a kicsikkel, sem enni, sem inni nem adott nekik.

A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

A rendőrség R. Richárd ellen kábítószer birtoklása vétség, és kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást; a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Példamutató, emberséges helytállásukért Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmestert és Abai László őrmestert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.25. csütörtök, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×