eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: police.hu

Bedrogozva veszélyeztetett két kisgyereket, de jöttek a rendőrök

Az erzsébetvárosi rendőrök gondoskodtak a 2 éves kisfiúról és az 5 hónapos kislányról. Tettükért elismerésben részesültek.

Hétfőn délután kaptak a rendőrök bejelentést arról, hogy egy Akácfa utcai társasház belső udvarának erkélyén egy férfi zavartan viselkedik, öngyilkossággal fenyegetőzik és a kezében egy csecsemő van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja, Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmester és Abai László őrmester rádión hallotta a riasztást, és azonnal a megadott címre ment - írja a police.hu.

A helyszínen azt látták, hogy egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír. A férfi, amikor meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. Az egyenruhások segítségére a gondnok sietett, és kinyitotta a lakás ajtaját.

A körzeti megbízottak azt látták a lakásban, hogy a férfi önkívületi állapotban van és szorítja magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A két körzeti megbízott ellátta a csecsemőt; megetették, megitatták és tisztába tették,

majd átadták a mentőknek, akik a gyermeket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a 34 éves R. Richárd vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az édesanyjának. Amíg a gyerekek édesanyja dolgozott, a 34 éves élettársára bízta a gyerekeket, aki miután kábítószert fogyasztott, nem törődött a kicsikkel, sem enni, sem inni nem adott nekik.

A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

A rendőrség R. Richárd ellen kábítószer birtoklása vétség, és kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást; a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Példamutató, emberséges helytállásukért Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette Gyalai Norbert Joakim főtörzsőrmestert és Abai László őrmestert.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×