eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos

Címke: gyermek (307 cikk)

Sokba kerül az iskolakezdés, de számos támogatás is jár a családoknak
2023. augusztus 31. 17:57
Sokba kerül az iskolakezdés, de számos támogatás is jár a családoknak
A lassuló infláció a tanszerek vásárlásánál is érzékelhető, ugyanakkor az árak még így is 20 százalékkal magasabbak az előző éviekhez képest – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior kutatója. Erdélyi Dóra kiemelte: a családok anyagi terheit számos állami támogatás enyhíti, hiszen idén is ingyenes a tankönyv és sokan részesülnek kedvezményes közétkeztetésben is.
Egyre szomorúbb a gyermekek élete Magyarországon
2023. június 3. 15:05
Egyre szomorúbb a gyermekek élete Magyarországon
Egyre szomorúbb képet fest Magyarországon a gyermekjogok állapota. A kiváltó tényezők régóta ismertek, és most csúcsosodhatnak ki az évek óta tartó halogatások is – állapítja meg legfrissebb jelentésében a Hintalovon Alapítvány. Több a veszélyeztetett és a bántalmazott gyermek, romlott a hátrányos helyzetű gyerekek egészségügyi ellátása, az igazságszolgáltatáson belül ugyanakkor számos komoly előrelépés történt.
Veres András: más út is van, mint a lombikbébiprogram
2023. május 22. 19:28
Veres András: más út is van, mint a lombikbébiprogram
Egyre többen igényelnek segítséget a gyermekvállaláshoz, Magyarországon minden hetedik párt érintheti a probléma, hogy akár éveken keresztül nem sikerül a spontán fogantatás - hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és a Katolikus Szeretetszolgálat természetes gyermekáldást segítő együttműködését bemutató tájékoztatón.
A belgrádi mészárlás tanulságai - Eléggé érzéketlenít a médiában megjelenített sok gyilkosság
2023. május 5. 15:00
A belgrádi mészárlás tanulságai - "Eléggé érzéketlenít a médiában megjelenített sok gyilkosság"
Késsel megsebesített két kislányt egy késes támadó szerdán Berlinben. A hét- és nyolcéves áldozatok egyike életveszélyes, a másik súlyos sebet kapott. Belgrádban ugyanezen a napon nyolc gyerek és egy biztonsági őr is meghalt egy iskolai lövöldözésben és sokan megsérültek, majd egy nappal később gépkarabélyos iskolai merénylet történt. Gyarmathy Éva klinikai és nevelés-lélektani szakpszichológus az InfoRádióban arról beszélt, milyen körülmények vezethettek ezekhez az erőszakos cselekményekhez.
×
×
×