eur:
400.84
usd:
368.04
bux:
0
2024. október 15. kedd Teréz

Anyagi csődöt jelent az ikrek érkezése a 70 éves anyának

Bár pénze nem maradt, a 70 évesen szülő indiai nő megnyugodhat: már van fia, aki továbbviheti az apró gazdaság irányítását és a családi nevet.

Az indiai Charan Singh Panwar és felesége, Omkari Panwar a mesterséges megtermékenyítésnek köszönheti a fiú utódot, aki várakozásaik szerint átveheti majd a családi gazdaság irányítását.

Az idős házaspár - a feleség 70, míg a férj 77 éves - rendkívül örült, amikor kiderült: fiuk lesz, ám hamar lefagyott arcukról a mosoly, mert az orvosi vizsgálatok azt is kimutatták, hogy az asszony ikreket vár, és születni fog egy lányuk is.

A nyugdíjas párnak már van két lánya, és olyan szegények, hogy a rokonok és a falubeliek segítsége nélkül nem tudnák fenntartani családi gazdaságukat.

Az Észak-Indiában élő nő császármetszéssel hozta világra ikreit június 27-én, ám az újszülöttek olyan fejletlenek voltak, hogy több mint egy hónapot a kórházban kellett tölteniük.

Az idős házaspár számára kész anyagi csőd a két gyerek érkezése. A megtermékenyítésért közel másfél millió forintot fizettek, de fedezniük kellett az ikrek kórházi ellátását is.

A férj szerint azonban minden pénzt megért, hogy végre fia született, mert falujában már nevetség tárgyává vált, hogy nincs utóda, aki tovább vihetné a családi nevet.

Omkari Panwar a világ legidősebb édesanyja. A rekordot eddig a spanyol Carmela Bousada tartotta, aki 66 évesen és 358 naposan szülte meg ikreit.

Õt magát azonban nem érdekli, hogy csúcstartó lett. "Semmit nem jelent számomra, hogy én vagyok a világ legidősebb anyukája. Én csak fel akarom nevelni a babákat addig, ameddig képes vagyok rá" - mondta a 70 éves nő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
Mi várható ma a tőzsdéken?

Mi várható ma a tőzsdéken?

Tegnap Amerikában történelmi csúcsokat láthattunk a tőzsdén, a Dow Jones és az S&P 500 részvényindexek mellett az Nvidia részvényei is történelmi csúcsra emelkedtek, melynek hatására emelkednek a chipgyártók ma reggel Ázsiában, ahol az emelkedést a japán Nikkei vezeti. Európában is jó hangulatban indulhat majd a kereskedés. Gazdasági események szempontjából a reggeli magyar építőipari adatokra, illetve az uniós ipari adatokra lesz érdemes figyelnünk ma, délután pedig az USA-ban a költségvetési egyenleg publikálása hozhat mozgást a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×