eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A titok nyitja: az eltűnt kislány hat órája

A portugál rendőrök szerint egy hatórás időszak adhatja meg a választ arra, mi történt valójában a májusban eltűnt Madeleine McCann-nel. A nyomozók szerint nem világos, hol volt a kislány anyja délután fél 3 és este fél 9 között.

Az Evening Standard című lap értesülései szerint a portugál nyomozók erőfeszítéseinek középpontjában ez a hatórás időszak áll.

Az ominózus napon, május 3-án délelőtt a szülők Madeleine-t és ikreiket, Seant és Amelie-t is az apartmankomplexum bölcsődéjében hagyták, majd dél körül értük mentek, hogy az egész család ebédelni induljon.

A kislányról az utolsó fénykép délután 2 óra 29 perckor készült, a fotón a medence szélén látható, apjával és egyik testvérével együtt.

A kiszivárgott információk szerint az anya, Kate McCann a rendőröknek azt mondta, hogy ezután az egész délutánt az uszodában töltötte, férje pedig a barátaival teniszezett.

Az Evening Standard rendőrségi forrása azt mondta: "Kate azt mondta, hogy egész délután az uszodában volt, de mi nem vagyunk erről meggyőződve".

"Eddig nem találtunk olyan szemtanút, aki megerősítette volna Kate állítását, ezért jelenleg ez van a vizsgálódásaink fókuszában. Hol volt Kate, miután elkészítette azt a fényképet, és mielőtt a férjével együtt megjelent a bárban?" - fejtegette az anonim forrás, akiről csak annyit lehet tudni, hogy tapasztalt nyomozó.

A rendőr hangsúlyozta: ez a hat óra kritikus fontosságú, és szerintünk a kislány ezalatt tűnt el.A McCann-szülők este 8 óra 40 perckor érkeztek az apartmanhoz közeli bárba vacsorázni, barátaik néhány perccel később követték őket. Gary McCann először 9 óra 5 perckor ellenőrizte a gyerekeket, míg a család egyik barátja, Matthew Oldfield fél 10-kor, de ő nem nyitott be a gyerekek szobájába, csak hallgatózott, hogy nincs-e valami zaj.

Végül este 10-kor Kate McCann nézett át az apartmanba, és ő riadóztatta a többieket, hogy Madeleine eltűnt.

A család egyik ismerőse, Jane Tanner este negyed 10 körül látott egy férfit, aki egy kislányt vitt, és az apartmanoktól elfelé tartott, Robert Murat villája felé - a Portugáliában élő brit férfi a McCann-szülőkön kívül az ügy egyetlen gyanúsítottja. Madeleine szülei szerint Jane Tanner a kislányukat látta, mert az általa leírt pizsamaminta egyezett Madeleine-ével.

A rendőrök ugyanakkor nem tántorítanak, és furcsának találják, hogy a család barátai - akik a nyaralás jó részét együtt töltötték McCann-ékkel - egész délután nem látták sem Madeleine-t, sem az anyját.

"Erősen kételkedünk benne, hogy Madeleine a vacsora alatt tűnt el. Sokkal valószínűbb, hogy azalatt a hat óra alatt, amiről nem tudunk semmit. És ami azt illeti, Gary és Kate a gyanúsított" - fogalmazott az anonim portugál rendőr.

A Daily Mail megszólaltatott egy tapasztalt brit nyomozót, aki kifejtette, hogy ha Madeleine-t elrabolták, akkor előtte valószínűleg látni lehetett volna őt az apartman körül.

Mark Williams-Thomas elmondta: ha valóban emberrablásról van szó, akkor Madeleine-t minden bizonnyal nem az apartmanból vitték el, hanem felébredt, kiment az utcára megkeresni a szüleit, ott pedig felkapta valaki.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×