eur:
392.73
usd:
362.99
bux:
72132.83
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium

Kiadták a százezredik hazai zöld rendszámot is, de hamarosan jelentős változás jön

Az elmúlt egy évben több mint 36 százalékkal gyarapodott a környezetkímélő járművek száma Magyarországon.

Júniusban átlépte a százezret a Magyarországon kiadott zöld rendszámok száma, már 101 840 környezetkímélő jármű közlekedik a hazai utakon, melyek közül 3281-et az idei első nyári hónapban helyeztek forgalomba – írja a villanyautosok.hu.

Csak júniusban elektromos autóra 2072 zöld rendszám került, köztük 1763 személyautóra. Az új elektromos autók eladása ebből 864 darabot tett ki. A portál azt írja,

az elmúlt egy évben 36,6 százalékkal (27 327 darabbal) gyarapodott a zöld rendszámos flotta.

A plug-in hibridek regisztrációinak száma ugyanakkor némileg csökkent júniusban, 786 darab jelent meg az utakon. Ez azonban valószínűleg még nincs összefüggésben azzal, hogy ősztől a konnektorról tölthető hibridek már nem lesznek jogosultak zöld rendszámra. A zöld rendszám megvonásában a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több mint 42 ezer gépjármű lesz érintett, amely a jelenlegi állomány 41 százaléka.

Júniusban is népszerűek voltak a környezetkímélő kétkerekűek, huszonegy pár zöld rendszámot adtak ki elektromos motorkerékpárra. A hidrogén üzemű járművek száma egyel növekedett, már nyolc ilyen fut. Elektromos tehergépkocsiból 307-et helyeztek forgalomba, vontatóból és autóbuszból pedig egy-egy példányra került zöld rendszám.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Elmaradt a szélsőjobboldali áttörés, de igazán kaotikus forgatókönyv valósult meg – Mi lesz most Franciaországban?

Meglepetésszerű eredmény született a magas részvétellel lezajlott francia nemzetgyűlési választások második fordulójában. Bár szinte minden felmérés a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés győzelmét jósolta, az exit pollok szerint a baloldali pártok összefogása, az Új Népfront szerezte meg a legtöbb mandátumot, második helyre pedig az Emmanuel Macron elnök mögötti centrista Együtt formáció futott be. Úgy néz ki, a „republikánus front”, vagyis a baloldali és centrista jelöltek egymás javára történő visszalépése működött, és ezzel sokadszorra sikerült megakadályozni a szélsőjobboldal győzelmét. Az exit pollok alapján becsülhető erőviszonyok ugyanakkor azt mutatják, az abszolút többség senkinek nem lesz meg, ami bizonytalan helyzetet idézhet elő Franciaországban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×