eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a magyarországi rendszámok

Továbbra is meredeken emelkedik az elektromos autók forgalomba helyezése.

Összesen 2677 pár zöld rendszámot adtak ki Magyarországon májusban, mellyel az előző hónap végére 98 959-re növekedett a zöld rendszámos járművek száma, ami egyben azt is jelenti, hogy épp a napokban kerülhet sor a százezredik környezetkímélő jármű rendszámozására hazánkban – írja a villanyautosok.hu.

Legnagyobbat a tisztán elektromos személygépkocsik száma nőtt, ebben a kategóriában 1709 új rendszámot adtak ki, és ezek közül 781 pár került új autóra, amiből következik, hogy használtan 928 tisztán elektromos személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon májusban.

172-vel nőtt a tisztán elektromos tehergépkocsik száma (amiből 58 darab volt új autó). Az autóbuszok és vontatók száma nem változott, ahogy hidrogén üzemű járműből is változatlanul egy autóbusz és hat személygépkocsi szerepel a nyilvántartásban.

Összesen 777 pár zöld rendszám került konnektoros hibrid személygépkocsira, hibrid teherautót nem helyeztek forgalomba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Fontos területen győzték le a nyugati szankciók Oroszországot

Fontos területen győzték le a nyugati szankciók Oroszországot

Az orosz légiközlekedési ipar jelentős kihívás előtt áll, hiába próbálja az ország a nyugati repülőgépeket hazai gyártású gépekkel felváltani. A rezsim győzelmet hirdetett a nyugati szankciók hatásának enyhítésében, és azt tervezi, hogy az import helyettesítését célzó programokkal tartósan meghiúsítja azokat. A repülőgépgyártási ágazat azonban egyelőre nem tud talpra állni – állítja a Wilson Center kutatóintézet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×