eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a magyarországi rendszámok

Továbbra is meredeken emelkedik az elektromos autók forgalomba helyezése.

Összesen 2677 pár zöld rendszámot adtak ki Magyarországon májusban, mellyel az előző hónap végére 98 959-re növekedett a zöld rendszámos járművek száma, ami egyben azt is jelenti, hogy épp a napokban kerülhet sor a százezredik környezetkímélő jármű rendszámozására hazánkban – írja a villanyautosok.hu.

Legnagyobbat a tisztán elektromos személygépkocsik száma nőtt, ebben a kategóriában 1709 új rendszámot adtak ki, és ezek közül 781 pár került új autóra, amiből következik, hogy használtan 928 tisztán elektromos személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon májusban.

172-vel nőtt a tisztán elektromos tehergépkocsik száma (amiből 58 darab volt új autó). Az autóbuszok és vontatók száma nem változott, ahogy hidrogén üzemű járműből is változatlanul egy autóbusz és hat személygépkocsi szerepel a nyilvántartásban.

Összesen 777 pár zöld rendszám került konnektoros hibrid személygépkocsira, hibrid teherautót nem helyeztek forgalomba.

Címlapról ajánljuk
Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraljunk úgy, mintha otthon maradtunk volna

Nyaraláskor nemcsak az elvitt, hanem az otthon hagyott értékeinkre is fontos vigyázni – hívta fel a figyelmet az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
Íme a térkép: ezekben a magyar megyékben pusztít leginkább a felmelegedés

Íme a térkép: ezekben a magyar megyékben pusztít leginkább a felmelegedés

A klímamodellek előrejelzései szerint Magyarországon az évszázad végére az átlaghőmérséklet három fokkal is emelkedhet, a csapadék mennyisége pedig az ország keleti és délkeleti részén csökkenhet, míg a nyugati részen akár növekedhet is. Azonban a hőmérséklet és a csapadékmennyiség változásaiból fakadó hatások súlyosságát számos társadalmi és gazdasági tényező befolyásolja. E tényezők a kitettséggel együtt meghatározzák az egyes területek sérülékenységét. Jelen cikkben arra teszünk kísérletet, hogy hazánk klímasérülékenységét úgy tárjuk fel hogy közben fokozott figyelmet fordítunk a klímaváltozással szembeni kitettségben, érzékenységben és adaptációs képességben mutatkozó területi, regionális különbségekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×