eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Facebook/Technológiai és Ipari Minisztérium

Lehet, hogy ősztől nem kaphatnak zöld rendszámot a konnektoros hibrid autók

Egy rendelettervezet alapján az eddig kiadott zöld rendszámtáblákat legkésőbb 2026. november 30-ig kell lecserélni.

Egy kormányrendelet-tervezet szerint a külső töltésű és a növelt hatótávolságú hibrid elektromos gépkocsik 2024. szeptember elsejétől már nem kaphatnak zöld rendszámtáblát az első belföldi forgalomba helyezéskor – írja a hvg.hu.

A kormányrendelet előírná a plug-in hibrid járművekre eddig kiadott zöld rendszámtáblák lecserélését is – legkésőbb 2026. november 30-ig.

Az indoklás szerint

a zöld rendszámmal együtt járó kedvezményeket kizárólag a tisztán elektromos és nulla kibocsátású gépkocsik számára biztosítanák.

A statisztikák szerint a szigorítás mintegy 41 ezer autót érintene.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, összesen 2677 pár zöld rendszámot adtak ki Magyarországon májusban, mellyel az előző hónap végére 98 959-re növekedett a zöld rendszámos járművek száma idehaza. Leginkább a tisztán elektromos személygépkocsik száma nőtt, ebben a kategóriában 1709 új rendszámot adtak ki, és ezek közül 781 pár került új autóra. Használtan 928 tisztán elektromos személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon májusban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×