eur:
396.62
usd:
371.22
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Heatwave hot sun, Climate change, Global warming from sun and burning
Nyitókép: chuchart duangdaw/Getty Images

Nincs mese, ez már kánikula - időjárás

A következő napokban beköszönt a kánikula.

Napos időben lesz részünk, legfeljebb kevés fátyol- és gomolyfelhő lehet az égen. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Nyugat-Dunántúlon időnként megélénkül. Délutánra 29 és 34 fok közé melegszik fel a levegő.

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfő délutáni videójából.

Az előrejelzés szerint dél felől egy anticiklon áramlási rendszerében forró, afrikai eredetű száraz léghullámok érkeznek az ország fölé.

Emiatt keddre a déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mert a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. Szerdára Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre, csütörtökre pedig Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre adtak ki másodfokú figyelmeztetést, mert várhatóan a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 fokot.

Címlapról ajánljuk
Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek
Horrorág az Eb-n

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×