eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a fővárosi önkormányzat és civil szervezetek, az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján Szabadság! Érted. címmel tartott budapesti ünnepi demonstrációján az Oktogonnál 2023. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Karácsony Gergely "rákosdubajozva" visszaszólt Lázár Jánosnak

Budapesten egyetlen olyan fejlesztés sem történhet, amikor egy beruházó érdeke felülírja a budapestiek érdekét - jelentette ki Budapest főpolgármestere rendkívüli sajtótájékoztatón. Ezen Lázár János szavaira reagált.

Karácsony Gergely a Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői, a rákosrendezői fejlesztésekről tartott tájékoztatójára reagálva úgy fogalmazott, "történelmi jelentőségű társadalmi párbeszédet folytatnak" a kormánnyal a területre tervezett beruházásról.

A főpolgármester egyetértett a miniszterrel abban, hogy Rákosrendező rendkívül értékes terület, és abban is, hogy nem feltétlenül lenne szükség még egy olyan magas épületre Budapesten, mint a MOL-torony.

Karácsony Gergely szerint a területen olyan beruházásokra van szükség, amelyek a budapestiek érdekét szolgálják. A főpolgármester a földalatti vasút meghosszabbítását, a vasúti fejlesztéseket, illetve lakóingatlanok építését említette.

Budapesten "lakásínség" van, és az ezen a területen felépíthető lakóingatlanokkal ez enyhíthető lenne, ezért a területen zöld beruházás keretében létrejövő lakóövezet megvalósulását támogatják, melynek keretében úgynevezett "természetközeli lakható, élhető területet hoznának létre" - mondta.

A főváros ugyanakkor semmilyen olyan beruházást nem támogat, amely a világörökség részét képező Hősök tere, illetve az Andrássy út, valamint más világörökségi védelem alatt álló épületek látványát rontaná

- tette hozzá.

Hangsúlyozta, nyitottak a befektetésekre, de magas toronyházak esetleges felépítését elutasítják.

A főpolgármester szerint "joggal lehet félni attól, hogy a beruházó érdekei kerekednek felül", ezért akarják, hogy a főváros beleegyezése nélkül semmilyen budapesti beruházás ne valósulhasson meg.

Címlapról ajánljuk
A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások lehetnek a következő hetek nagy nyertesei

Még el sem kezdődött, de már egyre többen érdeklődnek a kormány márciusra meghirdetett lakásbiztosítási kampánya iránt, ami azt jelzi, hogy megmozdulhat a piac – mondta az InfoRádióban a CLB Független Biztosítási Alkusz kommunikációs igazgatója. Németh Péter emlékeztetett: március 1. és március 31. között bárki felmondhatja, illetve lecserélheti a lakásbiztosítását, függetlenül attól, hogy mikor van a szerződése évfordulója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×