eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pénzügyi vetélkedőn tesztelhetik tudásukat az egyetemisták (x)

Nagy Diák Banktudós Tesztet hirdetett egyetemistáknak az MBH Bank és a DUE Médiahálózat. A versengés küldetése, hogy a felsőoktatásban tanulók tesztelhessék gazdasági, pénzügyi tudásukat. A legokosabb „banktudósok” értékes nyereményeket nyerhetnek. A szervezők célja, hogy fejlesszék a fiatal generáció pénzügyi tudatosságát és felhívják a figyelmet a digitális megoldásokkal kibővített banki szolgáltatások fontosságára, hiszen az elmúlt egy évtized alatt a pénzintézetek világa jelentős átalakuláson ment keresztül.

A bankok számos digitális pénzügyi megoldást kínálnak az ügyfelek számára: a különféle applikációk és online felületek, a virtuális bankkártyák és a fintech megoldások mind-mind segítik a napi pénzügyek hatékony és korszerű intézését. Azonban nem egyszerű eligazodni a rendelkezésre álló szolgáltatások és az új digitális megoldások között, ezért a Nagy Banktudós Teszt minden érdeklődőnek hasznos tudást nyújt, aki szeretne játékos formában megismerkedni a legfontosabb pénzügyi fogalmakkal.

Neobankok és digitális pénzügyek

Az MBH Bank a hazánkban élő fiatal korosztály (18-30 évesek) körében végzett reprezentatív kutatása alapján a válaszadók negyede fintech szolgáltatót használ, mivel kényelmesnek és olcsónak tartják a megoldásaikat – az viszont kérdéses, hogy tisztában vannak-e a rendelkezésükre álló legújabb fintech szolgáltatásokkal. A fiataloknak már csak azért is érdemes megismerkedniük a pénzügyi lehetőségekkel és újdonságokkal, mert a bankok is nagyban igyekeznek megfelelni a korosztályuk elvárásainak, ezért számos olyan megoldást biztosítanak számukra, amelyek használata mindkét fél számára kedvező lehet.

A Nagy Diák Banktudós Teszt kifejezetten az ismeretterjesztés céljából jött létre az MBH Bank és a DUE Médiahálózat együttműködésével, amely elsősorban a digitális pénzügyi szolgáltatások világában segít eligazodni, és a legkülönbözőbb netes és okostelefonos banki szolgáltatások biztonságos használatára tanít. Emellett a mindennapi életben hasznos kérdések is előfordulnak a tesztben, amelyekkel későbbi életük során gyakran találkozhatnak a fiatalok. Mikor érdemes elkezdeni a megtakarítást nyugdíjcélra? Minden hallgatónak jár társadalombiztosítás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adhatnak választ a játékban résztvevők. A kérdésekhez a játék végén magyarázatok kapcsolódnak, így bárki számára érdemes lehet kitölteni a tesztet, aki szeretne új ismereteket szerezni a pénzügyek terén. Az online vetélkedőbe a különböző nyereményekért csak a 18-26 év közötti, felsőoktatási jogviszonnyal rendelkező fiatalok kapcsolódhatnak be.

A vetélkedő menete

A verseny első fordulóját december 1-jéig tölthetik ki az érdeklődők a www.banktudosteszt.hu oldalon keresztül, az itt legjobb eredményt elérő 1000 játékos vehet részt a 2023. december 11-i középdöntőben, ahonnan a döntőbe jutó legsikeresebb 10 versenyző mérkőzhet meg az értékes nyereményekért. A győztes banktudós elsőként választhat a külföldi tengerparti nyaralás, az iPhone14 és az Apple Watch párosa, illetve az elektromos roller közül, ezután a második és harmadik helyezett a fennmaradó díjak közül válogathat. A verseny eredményét 2024. január 13-án, az Educatio Kiállításon hirdetik ki, ahol egy ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át a nyereményeket a legokosabb banktudósok! Tesztelj Te is, Teszteljen Ön is a www.banktudosteszt.hu-n!

(x)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×