eur:
389.76
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Árpád hídi tragédia: 130-150-nel száguldozhatott a vétkes sofőr – videó

Letarolta a szalagkorlátot, és halálra gázolt egy épp ott tekerő biciklist egy autós péntek éjszaka Budapesten, az Árpád hídon.

A 26 éves kerékpáros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban belehalt sérüléseibe. Az autó ezután visszapattant az útra, ahol egy másik kocsinak is nekicsapódott. Súlyos sérülésekkel kerültek kórházba a sofőrök is, törések, zúzódások miatt kellett őket ellátni.

Az RTL Híradónak nyilatkozó igazságügyi szakértő szerint

130-150 kilométer per órával száguldozhatott az autós.

A sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött és többször megpördült, mielőtt átszakította a szalagkorlátot. Összetört a kifejezetten a kerékpárosok védelméül szolgáló magasabb korlát is – idézi a Hvg.hu.

Abban a sebességtartományban, ami megengedett – vagyis a maximum 70 kilométeres sebességnél – a szalagkorlát biztosan megvédi a járdán haladókat – mondta Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő.

A rendőrség büntetőeljárást indított halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt. Az RTL úgy tudja, vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a két sofőr esetleg versenyzett egymással.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Esik a dollár a Fed-elnök szavaira

Erősödött a forint szerdán, ez pedig lendületet vett a Fed kamatdöntését követően, amely a várakozásoknak megfelelően alakult: nem módostottak az irányadó kamaton, az marad továbbra is 5,25-5,5%. A Fed közleménye szerint a jelenlegi inflációs és reálgazdasági helyzet kiismerhetetlen, így a kiváráson túl nem sok teendője van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×