eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Nem volt gyakorlatlan sofőr – mondta a gyorsulási szövetség vezetője az Árpád hídi gázolóról

A 600 lóerős Mercedes tulajdonosa sok gyorsulási és pályaversenyre is járt.

Semmilyen autósport nem állja meg a helyét közúton, ennek zárt pályán van a helye – mondta Giltner Attila, a Magyar Gyorsulási Szövetség elnökhelyettese az rtl.hu-nak, utalva a szombatra virradóra történt, halálos kimenetelű Árpád hídi balesetre. A tragédia egy 26 éves kerékpáros halálát okozta, aki két sportautó valószínűsíthető versenyzésének az áldozata lett. Az egyik főszereplő egy 713 lóerős, 300 kilométer/órás végsebességre képes, 50 milliós Mercedest vezetett, melynek rendszáma RACE 001 volt.

Az elnökhelyettes elmondta, ismeri a gázoló Mercedes tulajdonosát, aki szerinte sok gyorsulási és pályaversenyre járt, és nem volt gyakorlatlan sofőr. "A gyorsulási szövetségnél van egy mondás, a sas nem vadszik a légyre, vagyis egy 600 lóerős autóval nem kergetnek 200 lóerős autókat" – mondta Giltner Attila, de hozzátette, ez nem jelenti azt, hogy egy nagy teljesítményű autó ne lenne a közutakra való, hiszen azzal is be lehet tartani a közlekedési szabályokat.

Giltner a baleset körülményeiről azt mondta, szerinte vagy technikai probléma, vagy útprobléma, vagy valami más történhetett, ami miatt a sofőr elveszítette az irányítást a 600 lóerős autó felett, mert ezek a járművek tele vannak biztonsági eszközökkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×