eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Jogerősen döntött a bíróság az Árpád hídi ámokfutóról

Letartóztatásban marad a július elsején egy kerékpárost halálra gázoló utcai versenyző.

Vasárnap letartóztatták az Árpád hídi gázolóként ismert férfit, és a rácsok mögött marad a Fővárosi Törvényszék jogerős határozata szerint is – tudta meg az Index a Fővárosi Törvényszék szóvivőjétől. A védelem és az ügyészség is fellebbezett az elsőfokú döntéssel szemben, ám a bíróság másodfokon is a letartóztatásról döntött.

A törvényszék korábbi közleménye alapján a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmény körülményeiből és a terhelt szabálysértési előéletéből arra lehet következtetni, hogy a férfi öntörvényű, magát a kötelező normák fölé helyezi, ezért azt nem lehet alappal feltételezni, hogy a bűnügyi felügyelet magatartási szabályait be is tudná tartani. A Mercedes sofőrje egy autókereskedéssel és egy másik nagy teljesítményű autóval is rendelkezik, ezért a törvényszék szerint tartani lehet attól, hogy ismét volán mögé ülne.

A portál emlékeztet, hogy kifejezetten ritka a letartóztatás elrendelése halálos közúti baleset után, ezúttal azonban mindkét bírósági fórum a szabadságmegvonás mellett döntött.

Mint ismert, július 1-jén a hajnali órákban egy 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot, elgázolt egy biciklist. A 26 éves berékpáros életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség később közzétette a térfigyelő kamerát felvételeit, amelyeken látszik, a gázoló másik két autóssal versengett éjszaka a hídon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×