eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
A drónnal készült felvételen a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) két új személyhajója és két új kompja a Sió-csatorna balatonkiliti duzzasztógátjánál 2023. június 28-án. A Bahart a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közreműködésével építtetett két új személyhajója és két kompja 2021-ben készült el a komáromi hajógyárban, ahonnan egy héttel ezelőtt indultak útnak, hogy a Dunán lehajózva a Sió-csatornán keresztül elérjék a Balatont.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Beérkeztek, de a Balaton előtt várakoznak a Bahart-hajók Siófoknál - képek

Kedden délután megérkeztek a Bahart-hajók a Sió-csatorna siófoki mederduzzasztó zsilipjéhez. Egyelőre nem hajóztak be rajta, de ez ma, szerdán, megtörténhet.

Sajnos a várva várt "zsilipelés" elmaradt, a hajóvonták lepihentek a műtárgy előtt - írta szerda reggel Ábrahám Gábor a Facebookon.

A Balatoni értékmentés csoport segítségével az Infostarton is végigkövettük a hajókaraván útját Komáromtól egészen a Siófok-Kiliti új műtárgyig. Ennek a segítségével jut majd az összesen 5,7 milliárd forintból megépült négy új Bahart-hajó a magyar tengerre. Ezeket egyébként még össze kell szerelni, hiszen a "felépítményeiket" egy másik uszály hozta. Erről itt írtunk részletesen.

Ábrahám Gábor ma hajnalban azt írta, hogy a hajók átjövetele "a felső szakaszra ma reggel 7 órától történik".

Siófok, 2023. június 28.
A drónnal készült felvételen a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) két új kompja és két új személyhajója a Sió-csatorna balatonkiliti duzzasztógátjánál 2023. június 28-án. A Bahart a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közreműködésével építtetett két új személyhajója és két kompja 2021-ben készült el a komáromi hajógyárban, ahonnan egy héttel ezelőtt indultak útnak, hogy a Dunán lehajózva a Sió-csatornán keresztül elérjék a Balatont.
MTI/Vasvári Tamás
A drónnal készült felvételen a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) két új kompja és két új személyhajója a Sió-csatorna balatonkiliti duzzasztógátjánál. MTI/Vasvári Tamás

Fontos tudni, hogy a vontatóhajóknak még vissza kell térniük a Dunához, azaz még pár napig magas vízállást kell biztosítani a Sió-csatornán. Ez azt jelentheti, hogy továbbra is a Balatonból kell táplálni a Siót.

Siófok, 2023. június 28.
A drónnal készült felvételen a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) egyik új kompját vontatják a Sió-csatorna balatonkiliti duzzasztógátjánál 2023. június 28-án. A Bahart a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közreműködésével építtetett két új személyhajója és két kompja 2021-ben készült el a komáromi hajógyárban, ahonnan egy héttel ezelőtt indultak útnak, hogy a Dunán lehajózva a Sió-csatornán keresztül elérjék a Balatont.
MTI/Vasvári Tamás
A drónnal készült felvételen a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) egyik új kompját vontatják a Sió-csatorna balatonkiliti duzzasztógátjánál. MTI/Vasvári Tamás

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a még mindig épülő műtárgy (zsilipek) környékén csak óvatosan szabad közlekedni. Pont a munkavégzés miatt, hiszen bármikor elpattanhat egy kötél, amely messzire tud repülni.

A Balaton vízállás június 28-án reggel 113 centiméter volt, azaz 8 centit apad a tó a június 13-án megkezdett "óvatos" leengedése óta. Ez ellen egyébként a Balatoni Szövetség tiltakozott, de az időjárás kegyes volt, hiszen azóta többször is esett az eső, ezzel is mérsékelve a vízszint csökkenését.

Az említett balatoni csoportban egyébként egy érdekes szavazást is elindítottak, amelyen az idei balatoni vízállásra lehet tippelni.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×