eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

Vizsgálat a mentőknél Gálvölgyi János ügyében, Győrfi Pál pedig megmagyarázta az esetet

A mentésirányítás szakmai hozzáállását ítélik meg a segélyhívásban elhangzottak alapján.

Mint arról az Infostarton is írtunk, Gálvölgyi János szerdán kórházba került, és azóta is súlyos, de stabil állapotban van. Intenzív osztályon kezelik. A színművészhez ugyan családja hívott mentőt, miután látták, hogy rosszul van, de a mentő nem ért ki időben, így végül a családja vitte kórházba.

A Blikk.hu azt írja, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál őszintén sajnálja, ami történt, hisz személy szerint nagyon szereti a művészt, együttérez a családdal is, és szorít a felépüléséért.

"Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, mivel a hívó nem ott tartózkodott, ahol a beteg, a mentésirányítók visszahívták azt a hozzátartozót, aki a beteg mellett volt, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek" – mondta a Rádió 1 Balázsék című műsorában Győrfi Pál.

Az esetet 2-es prioritási sürgősségi kategóriába sorolták, ami nem a közvetlen életveszély kategória.

A mentőt körülbelül 41 perccel az első hívás után indították, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba

– mondta szóvivő, hozzátéve, hogy a vizsgálatot már elkezdték az ügyben.

Fontos, hogy mi hangzott el a hívásban, milyen tüneteket mondott el a család és az, hogy a mentésirányító döntése megalapozott volt-e, vagy életveszélynek kellett volna minősítenie. Győrfi Pál szerint az ő szakmájukban az nem számít, hogy valaki híres-e vagy sem, hanem az állapot súlyossága a fő szempont.

Gulyás Gergely is beszélt az esetről

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón először is jobbulást kívánt Gálvölgyi Jánosnak, ezután elmondta, amit Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként már megtett. A mentésirányítás szakmai hozzáállását vizsgálják, azt, hogy jól ítélték-e meg az esetet. Amint végeznek ezzel, az eredményt nyilvánosságra hozzák.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×