eur:
389.12
usd:
367.09
bux:
55539.91
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, humorista otthonában.MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva
Nyitókép: MTVA/Gyűjtemény: Keleti Éva

Vizsgálat a mentőknél Gálvölgyi János ügyében, Győrfi Pál pedig megmagyarázta az esetet

A mentésirányítás szakmai hozzáállását ítélik meg a segélyhívásban elhangzottak alapján.

Mint arról az Infostarton is írtunk, Gálvölgyi János szerdán kórházba került, és azóta is súlyos, de stabil állapotban van. Intenzív osztályon kezelik. A színművészhez ugyan családja hívott mentőt, miután látták, hogy rosszul van, de a mentő nem ért ki időben, így végül a családja vitte kórházba.

A Blikk.hu azt írja, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál őszintén sajnálja, ami történt, hisz személy szerint nagyon szereti a művészt, együttérez a családdal is, és szorít a felépüléséért.

"Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, mivel a hívó nem ott tartózkodott, ahol a beteg, a mentésirányítók visszahívták azt a hozzátartozót, aki a beteg mellett volt, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek" – mondta a Rádió 1 Balázsék című műsorában Győrfi Pál.

Az esetet 2-es prioritási sürgősségi kategóriába sorolták, ami nem a közvetlen életveszély kategória.

A mentőt körülbelül 41 perccel az első hívás után indították, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba

– mondta szóvivő, hozzátéve, hogy a vizsgálatot már elkezdték az ügyben.

Fontos, hogy mi hangzott el a hívásban, milyen tüneteket mondott el a család és az, hogy a mentésirányító döntése megalapozott volt-e, vagy életveszélynek kellett volna minősítenie. Győrfi Pál szerint az ő szakmájukban az nem számít, hogy valaki híres-e vagy sem, hanem az állapot súlyossága a fő szempont.

Gulyás Gergely is beszélt az esetről

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón először is jobbulást kívánt Gálvölgyi Jánosnak, ezután elmondta, amit Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivőjeként már megtett. A mentésirányítás szakmai hozzáállását vizsgálják, azt, hogy jól ítélték-e meg az esetet. Amint végeznek ezzel, az eredményt nyilvánosságra hozzák.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×