INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

honvédelmi miniszter

szalay-bobrovniczky kristóf

meghallgatás

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3), Takács Szabolcs Brexit-ügyi miniszteri biztos (b2) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet (b5), beszélget Steve Barclay-jel, az Európai Unióból való kilépésért felelős államtitkárral (j2) Londonban 2019. október 3-án.

Meghallgatás - Növelné a harcoló állomány létszámát a honvédelmiminiszter-jelölt

Infostart / InfoRádió

A NATO védelmi szövetség, "de csak akkor fog bennünket megvédeni, ha erre mi is képesek vagyunk" - fogalmazott miniszterjelölti meghallgatásán az összeférhetetlenség megszüntetését is megígérő Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Az ötödik Orbán-kormányban Benkő Tibort váltó Szalay-Bobrovniczky Kristóf is miniszterjelölti meghallgatáson esett át a honvédelmi és rendészeti bizottság színe előtt.

"A katonák mennek, a civilek jönnek a Honvédelmi Minisztériumba" - így értékelte saját miniszteri jelölését Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzátette: támaszkodni fognak a katonákra.

A meghallgatáson kiderült, Vargha Tamást kérte fel a tárca parlamenti államtitkárának, és szeretné, ha Maróth Gáspár kormánybiztos a jövőben a tárcán belül dolgozna a haderő fejlesztéséért, de erről még nincs konkrét megállapodás.

Elmondta azt is, a NATO védelmi szövetség, "de csak akkor fog bennünket megvédeni, ha erre mi is képesek vagyunk".

A miniszterjelölt szerint építeni kell egy erős, magabiztos, jól felszerelt, harcolni képes és harcolni tudó hadsereg, ennek érdekében

növelné a harcoló állomány létszámát.

Elkötelezettje az önkéntességnek, így tehát nem vezetik vissza a sorkötelezettség, és elkötelezettje a békére törekvésnek is, ehhez pedig "erősíteni fogjákl a katonadiplomáciai kommunikációt".

Az előző tárcavezetés érdemeit elismerve folytatná a megkezdett eszközbeszerzéseket, a képességek növelését, kiemelte az egyéni felszerelések bővítését és a teljes körű légvédelem kialakítását, amire tervek már vannak. Szintén folytatná az általa sikeresnek ítélt kadétprogramot, katonasulit és táboroztatást is.

Üzleti érdekeltségeiről a miniszterjelölt azt mondta,

minden összeférhetetlenségi szabálynak meg akar és meg fog felelni.

Csák Jánoshoz hasonlóan korábbi londoni nagykövetként érkezik tárca élére; katonacsaládból származik, hagyományőrző huszárszázados, 3 gyermeke van.

Nyitókép: MTI/KKM/Burger Zsolt

Kapcsolódó hang

Szalay-Bobrovniczky Kristóf meghallgatása
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018