eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője beszél az egészségügyi dolgozóknak felajánlott méz átadásán, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport sajtótájékoztatóján Budapesten, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága udvarán 2020. május 6-án. A segitunkegymasnak.hu felhívására reagálva az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és az Agrármarketing Centrum 2000 kilogramm mézet ajánlott fel az egészségügyi dolgozók számára.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Győrfi Pál: folyamatosan emelkednek az esetszámok a mentőknél

A napi feladatok száma már a napi négyezret is túllépi – mondta az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

Manapság négyezer feletti esetszáma van a mentőknek naponta, és folyamatos az emelkedés – mondta Győrfi Pál a Spirit FM-en, de az Országos Mentőszolgálat szóvivője hozzátette, nincs két ugyanolyan nap, hétvégén valamivel jobb a helyzet, a hétfő pedig a legterheltebb nap, akkor élénkül meg a forgalom, és az egészségügyi ellátórendszer is akkor pörög fel.

A négyezer feletti esetszám 15-20 százaléka már Covid-fertőzött vagy Covid-gyanús beteget érint, emiatt az egy beteg ellátására fordított idő is megnőtt, mert be kell öltözni, fertőtleníteni kell a kocsikat a betegek átadása után, így a munkaterhelés szinte folyamatos – tette hozzá.

Nagyon megnőtt a háziorvosok által megrendelt PCR-tesztek száma, ezek egy részét már önkéntesekkel végzik el, és nem is mentőautó mennek ki a gyanús betegekhez, hanem személyautón, amelyen egy táblával jelzik, hogy milyen feladatot lát el.

Az első hullám után felkészült a mentőszolgálat a legnehezebb feladatokra is. 8500 mentős dolgozó van, egy időben 1500-1700 ember van szolgálatban, és nincs munkaerőhiány Győrfi Pál szerint.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a karácsony előtti hetekben nehezebb egy nagyvárosban közlekedni, de ha jön egy mentőautó, akkor ne legyen kérdés, hogy elsőbbséget adunk neki vagy sem. Arra is kitért, ha meglátunk egy mentőt, nincs szükség a pánikra, hanem a helyzetfelismerő képességet használva biztosítsunk nekik utat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×