INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

sms

2021.04.25. 17:28

Biztonsági szakértő: számítógépként tekintsünk az okostelefonunkra

Az elmúlt hetekben komoly zűrzavart, több esetben anyagi kárt is okoztak a tömegesen kiküldött csaló SMS-ek. Az incidens ráirányította a figyelmet arra, hogy az okostelefonok esetében is kulcsfontosságú a megfelelő védelem. A biztonságtudatosság a legfontosabb - emelte ki az InfoRádiónak az ESET Sicontact Kft. biztonsági szakértője.
2021.04.13. 09:42

Szerdáig várja a NAV az sms-esünket

A határidő akkor fontos, ha szeretnénk papíralapon megkapni az adóbevallásunkat. SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn – ez a kulcs.
2021.04.01. 10:29

Az MNB is megszólalt az SMS-es csalások ügyében

A jegybank folyamatosan egyeztet a bankpiaci szereplőkkel és a kiberbiztonsági intézményekkel a legújabb adathalász támadássorozat miatt. A „csomagküldésről” értesítő SMS kémprogramjának óvatlan letöltése esetén az ügyfelek bankjuk azonnali értesítésével, mobil/internetbanki belépési kódjaik megváltoztatásával, s számlatörténetük áttekintésével védekezhetnek. Tényleges támadásnál szükség lehet a bankszámla zárolására, a mobiltelefon gyári állapotának visszaállítására és rendőrségi feljelentésre is.
2021.03.25. 18:41

SMS-támadás: fontos információkat tudott meg a kibervédelmi intézet

Beazonosította a csomagküldő SMS-en keresztül terjedő adathalász vírust a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet. Több ezer bejelentés érkezett, még vizsgálják, ki áll a háttérben. Az ügyvéd szerint a bankok többsége megtéríti a kárt, mert maga is az ügy sértettje.
2021.03.24. 15:18

Vigyázat, káros tartalmú SMS ütötte föl a fejét

Csomagküldő szolgálatok nevében küldenek SMS-eket 20-as, 30-as, 70-es hálózatból is meglévő telefonszámokat használva adathalászok. Ha valaki figyelmetlen, egy trójai vírust telepíthet a telefonjára, amit valószínűsíthetően banki hozzáférések megszervezésére írtak a kiberbűnözők.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018