eur:
392.35
usd:
365.87
bux:
66823.12
2024. április 26. péntek Ervin
Botka László (MSZP) polgármester beszédet mond a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja megnyitóján 2017. szeptember 26-án. A központban jelenleg 274 munkavállaló dolgozik, a foglalkoztatotti létszámot a tervek szerint 2020-ra ötszázra növelik.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Botka László Márki-Zay Pétert támogatja

Egyre sorjáznak a bejelentések Karácsony Gergely visszalépése óta.

Gyűlnek a támogatók a versenyben maradt két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt mellett, miután Karácsony Gergely pénteken közölte, Márki-Zay Pétert fogja támogatni és befejezi a saját kampányát.

A Mindenki Magyarország Mozgalom vezetőjét nem támogatja az MSZP, és a Jobbik is kritikát fogalmazott meg vele szemben, az LMP pedig nemcsak őt, hanem az előválasztás másik versenyben maradt indulóját, Dobrev Klárát sem támogatja.

Az MSZP és a Jobbik nem állt ki nyíltan Dobrev Klára mellett, ugyanakkor két szocialista politikus igen. Elsőként Szombathely MSZP-s polgármestere, Nemény András posztolt péntek este, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjét, Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában. Minderre azután került sor, hogy tárgyalt az éppen Szombathelyen fórumozó Dobrev Klárával.

Nem sokkal később Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese is közölte, hogy Dobrev Klárát támogatja a második fordulóban. Hozzátette: bárki nyer, jó szívvel tudja majd 2022 tavaszán támogatni.

Márki-Zay mögé sorakozott fel a Momentum, és Botka László szegedi polgármester is arról írt a Facebook-oldalán, hogy Márki-Zay Péter mellett áll. Mint írta, 2016 óta hangoztatja, hogy csak teljes összefogással, közös jelöltekkel és közös programmal győzhet az ellenzék, mindennek képviselője egy közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt. „Sok évnek és egy újabb kétharmadnak kellett eltelnie, de most ennek a közelében vagyunk” – közölte Botka Márki-Zay támogatását bejelentve.

A városvezető egyébként négy éve lépett vissza az MSZP-s miniszterelnök-jelöltségtől, politikai maffiát emlegetve, és 2019-ben kilépett a pártból. A szocialisták a Párbeszéddel közös miniszterelnök-jelöltnek választották 2017-ben Karácsony Gergelyt.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×