eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A visszalépés is téma lehet Karácsony Gergely stábjában

A Momentum döntése után értékelik a helyzetet.

Karácsony Gergely főpolgármester és miniszterelnök-jelölt lemondta csütörtök délutáni programjait, miután kiderült, hogy a Momentum Márki-Zay Pétert támogatja az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Karácsony Gergely stábja az esetleges visszalépést is mérlegeli tanácskozásán, ez terjedt el több, a jelöltet támogató ellenzéki párt köreiben – értesült az ATV.

Megjegyzik azt is, hogy a legnagyobb, Karácsony Gergelyt támogató szervezet, az MSZP vezetésében nem biztos, hogy osztatlan tetszést aratna, ha a jobboldali Márki-Zay Péter javára lépne vissza a jelölt.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke csütörtökön jelentette be, hogy Márki-Zay Pétert támogatják. Kifejtette: Karácsony Gergelyt és Márki-Zay Pétert is kiváló jelöltnek tartják, ezért sajnálták, hogy ők ketten nem tudtak megállapodni. A hódmezővásárhelyi polgármester támogatásáról azért döntöttek, mert úgy vélik, vele van a legnagyobb esélyük megszólítani a bal- és a jobboldalt egyaránt, és létrehozni egy új Magyarországot.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter elmúlt napokban tett nyilatkozatairól itt olvashat bővebben.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×