eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tóth Csaba, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat és az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat együttes, általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Visszalép a jelöltségtől Tóth Csaba

A szocialisták zuglói jelöltjei mögül több támogatója is kihátrált, ezért visszatér az üzleti életbe.

Nem indul az ellenzéki előválasztáson Tóth Csaba – jelentette be az MSZP-s politikus hétfői sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni, és támogatói is kihátráltak mögüle – tudósított az eseményről a Telex.

„Nekem erre a politikai mocsárra nincs semmi szükségem. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől”

– mondta a szocialista politikus, aki visszatér az üzleti életbe.

Tóth Csabát az MSZP indította, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik támogatásával a zuglói körzetben. Vetélytársa Hadházy Ákos, akit a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogat. Hadházy állította azt dokumentumokat is bemutatva, hogy Tóth Csaba nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában egy XXII. kerületi gyárat. Ez ugyan papíron nem a tulajdona, de gyakorlatilag ő rendelkezik felette – mondta Hadházy.

Az ellenzéki előválasztás első miniszterelnök-jelölti tévévitáján már előkerült a zuglói választás, akkor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szegezte neki a kérdést Karácsony Gergelynek, hogy a korrupciógyanúba keveredő MSZP-jelöltet, Tóth Csabát támogatja-e Hadházy Ákos, a Momentum jelöltje ellenében, és akkor az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje még kiállt Tóth mellett, de pénteken, a második tévévitán Karácsony Gergely már kérdés nélkül jelentette ki, hogy Zuglóban biztosan nem Tóth Csabára szavazna. Ezek után a Párbeszéd, majd a DK és a Jobbik is megvonta a támogatást Tóth Csabától.

Reakciók

A visszalépésről szóló bejelentés után Karácsony Gergely azt emelte ki, hogy nincs kettős mérce, "nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke." Számára nem elfogadható a náci karlendítés és az offshore-ozás – utalt egy jobbikos és egy DK-s jelölt ügyére.

"Amikor elindultam itt, azt szerettem volna megüzenni, hogy az ellenzék nem csak beszél arról, hogy kormányváltás esetén következménye lesz a lopásoknak. Azzal, hogy a pártok többsége – ha nem is azonnal, de – megvonta a támogatást Tóth Csabától, ezt az üzenetet megküldték" - reagált riválisa visszalépésének hírére Hadházy Ákos.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András szerint a tisztesség győzött Tóth Csaba visszalépésével, és komoly lépést tett pártja az ellenzék megtisztiítása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×