INFORÁDIÓ
2021. október 20. szerda
Vendel

tóth csaba

hadházy ákos

ellenzék

előválasztás

mszp

zugló

Tóth Csaba, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat és az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat együttes, általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án.

Visszalép a jelöltségtől Tóth Csaba

Infostart

A szocialisták zuglói jelöltjei mögül több támogatója is kihátrált, ezért visszatér az üzleti életbe.

Nem indul az ellenzéki előválasztáson Tóth Csaba – jelentette be az MSZP-s politikus hétfői sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, hogy olyan támadások érték, amelyek ellen nem volt módja védekezni, és támogatói is kihátráltak mögüle – tudósított az eseményről a Telex.

„Nekem erre a politikai mocsárra nincs semmi szükségem. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől”

– mondta a szocialista politikus, aki visszatér az üzleti életbe.

Tóth Csabát az MSZP indította, a Párbeszéd, a DK és a Jobbik támogatásával a zuglói körzetben. Vetélytársa Hadházy Ákos, akit a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogat. Hadházy állította azt dokumentumokat is bemutatva, hogy Tóth Csaba nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában egy XXII. kerületi gyárat. Ez ugyan papíron nem a tulajdona, de gyakorlatilag ő rendelkezik felette – mondta Hadházy.

Az ellenzéki előválasztás első miniszterelnök-jelölti tévévitáján már előkerült a zuglói választás, akkor Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szegezte neki a kérdést Karácsony Gergelynek, hogy a korrupciógyanúba keveredő MSZP-jelöltet, Tóth Csabát támogatja-e Hadházy Ákos, a Momentum jelöltje ellenében, és akkor az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje még kiállt Tóth mellett, de pénteken, a második tévévitán Karácsony Gergely már kérdés nélkül jelentette ki, hogy Zuglóban biztosan nem Tóth Csabára szavazna. Ezek után a Párbeszéd, majd a DK és a Jobbik is megvonta a támogatást Tóth Csabától.

Reakciók

A visszalépésről szóló bejelentés után Karácsony Gergely azt emelte ki, hogy nincs kettős mérce, "nem védünk valakit csak azért, mert a mi kutyánk kölyke." Számára nem elfogadható a náci karlendítés és az offshore-ozás – utalt egy jobbikos és egy DK-s jelölt ügyére.

"Amikor elindultam itt, azt szerettem volna megüzenni, hogy az ellenzék nem csak beszél arról, hogy kormányváltás esetén következménye lesz a lopásoknak. Azzal, hogy a pártok többsége – ha nem is azonnal, de – megvonta a támogatást Tóth Csabától, ezt az üzenetet megküldték" - reagált riválisa visszalépésének hírére Hadházy Ákos.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András szerint a tisztesség győzött Tóth Csaba visszalépésével, és komoly lépést tett pártja az ellenzék megtisztiítása érdekében.

Nyitókép: Soós Lajos
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018