eur:
395.11
usd:
364.27
bux:
65634.8
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tóth Csaba, az MSZP vezérszónoka felszólal az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények uniós jogharmonizációs kötelezettségek miatt szükséges módosításáról szóló törvényjavaslat és az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat együttes, általános vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 18-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Karácsony Gergelyen múlik, kiszáll-e a DK Tóth Csaba mögül

Választ várnak a főpolgármestertől.

Karácsony Gergely a péntek esti ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában lepte meg vetélytársait azzal, hogy közölte: Zuglóban nem szavazna az őt is jelölő MSZP jelöltjére, Tóth Csabára, mert korrupciógyanús ügybe keveredett. Utóbb hozzátette: a Momentum által jelölt Hadházy Ákosra voksolna, ha kerületi lakos lenne.

A Demokratikus Koalíció most közleményben tudatta: hivatalos tájékoztatást várnak Karácsony Gergelytől, mert ha ő megvonta a támogatását Tóth Csabától, akkor a DK is így tesz.

Felidézik, hogy tavasszal írásbeli szerződést kötöttek Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjával egy sor szocialista-párbeszédes politikus előválasztási támogatásáról. Például Hiller István, vagy Szabó Tímea mellett Tóth Csaba zuglói jelölt támogatása is a szerződés része volt az MSZP-Párbeszéd kérésének megfelelően.

Közölték: ha Karácsony Gergely hivatalosan tájékoztatja a DK-t arról, hogy Tóth Csabát már nem tekinti a saját jelöltjének és a továbbiakban már nem kéri a DK-tól Tóth Csaba támogatását, "a DK természetesen azonnal eleget tesz ennek a kérésnek".

Tóth Csabát az előválasztáson a Momentum támogatásával indult Hadházy Ákos vádolta korrupcióval egy XXII. kerületi gyártelep ügye kapcsán (a Zugló TV-ben tartott előválasztási vitán dokumentumokat is bemotatt, amelyek szerinte igazolják állításait), a szocialista politikus tagadta a vádakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

Mégis hozott egy meglepetést az orosz elnökválasztás?

A 2024-es orosz elnökválasztáson nem történt semmi váratlan, így még az sem meglepő, hogy Vlagyimir Putyin a poszt-szovjet Oroszország legnagyobb választási győzelmét tudhatja magáénak. De a borítékolható eredmény ellenére mit mutatnak a Google számai, mennyire foglalkoztatta Oroszországot és Ukrajnát, valamint a világ többi részét az orosz elnökválasztás, már ami a Google-kereséseket illeti? A Google Trends számaiból kiderült: aránylag nem Oroszországban volt legnagyobb az érdeklődés, azonban nem teljesen váratlan, melyik ország emelkedett ki leginkább.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×