INFORÁDIÓ
2021. október 26. kedd
Dömötör

ellenzéki előválasztás

karácsony gergely

tóth csaba

dk

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban 2021. július 24-én.

Nem sokáig várt Karácsony Gergely válaszára a DK

Infostart

Megvonták támogatásukat Tóth Csabától. Közben Karácsony Gergely arról posztolt, hogy a választások után nem akar "visszavágót",

A Demokratikus Koalíció délelőtt arra várt választ a főpolgármestertől, hogy valóban megvonja-e támogatását az ellenzéki előválasztás szocialista zuglói jelöltjétől Tóth Csabától.

Karácsony Gergely a péntek esti ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitában lepte meg vetélytársait azzal, hogy közölte: Zuglóban nem szavazna az őt is jelölő MSZP jelöltjére, Tóth Csabára, mert korrupciógyanús ügybe keveredett. Utóbb hozzátette: a Momentum által jelölt Hadházy Ákosra voksolna, ha kerületi lakos lenne.

Néhány órával az első közlemény után újabbat adtak ki:

"Karácsony Gergelytől hivatalos választ nem kaptunk, hallgatását beleegyezésnek tekintjük,Így a DK támogatását a mai napon megvonjuk Tóth Csabától" - írta a DK.

Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd, valamint a Jobbik is megvonta támogatását a zuglói politikustól, aki mellett így már csak saját pártja, az MSZP áll.

Tóth Csabát az előválasztáson a Momentum támogatásával indult Hadházy Ákos vádolta korrupcióval egy XXII. kerületi gyártelep ügye kapcsán (a Zugló TV-ben tartott előválasztási vitán dokumentumokat is bemutatott, amelyek szerinte igazolják állításait), a szocialista politikus tagadta a vádakat.

Hadházy Ákos a Facebookon köszönte meg Karácsony Gergelynek a lépést. Azt írta: egy jó vezető fontos tulajdonsága, hogy képes felismerni a pillanatot, amikor már nem szabad ragaszkodni bizonyos dolgokhoz.

Karácsony: visszavágó helyett valódi változás

Karácsony Gergely a Tóth Csaba-ügyre egyelőre nem reagált, a Facebookon inkább azt fejtegette, miért nevezte politikai humbugnak Klára legfőbb ígéretét - vagyis az alkotmány és a kétharmados törvények egyszerű többséggel történő megváltoztatását - a pénteki vitában.

Úgy fogalmazott, ha le akarják győzni Orbán Viktor rendszerét, akkor különbnek kell lenniük náluk.

"Így aztán nem lehet célunk, hogy ugyanazt csináljuk, mint ők. Mert az nem valódi változás, hanem csak visszavágó"

- írta.

Hozzátette: szerinte már nincs egyetlen mérvadó jogász Magyarországon, aki Dobrev Klára javaslatával egyetért.

Úgy fogalmazott: (Dobrev) Klára javaslata első ránézésre tetszetősnek tűnhet, de ténylegesen a társadalom szétzilálódásához, és éppen ezért

a jogtalanság útjára lépő kormány bukásához vezet, rövid időn belül.

Szerinte a választások után az ellenzéknek azzal kellene kezdenie, hogy az új kormány nem az Alaptörvényre, hanem az alkotmányosság helyreállítására tesz esküt .

Ez - szerinte - egy egyszerű feles törvény módosításával elérhető.

Megismételte, hogy ő a pénzcsapok elzárásával bontaná le a NER-t és vizsgálatot indítani a rendszer jelenlegi vezetői ellen.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018