eur:
392.76
usd:
365.49
bux:
66550.85
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Az utazási irodák nem osztják a WHO aggodalmát

Az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetést adott ki az európai turistáknak, hogy óvatosan szervezzék a nyaralásukat, mert szerintük tavaly a második hullámot a turizmus indította el. Az InfoRádió a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivőjét kérdezte.

Bakó Balázs szerint nagyon biztató és fontos szempont, hogy világszinten fokozatosan növekszik az átoltottság, ezzel együtt nem elhanyagolható a megfelelő biztonsági és higiénés intézkedések maradéktalan betartása. Mint mondta, a szövetségnek az a tapasztalata, hogy például a repülések alkalmával nagyon komoly előírások vannak, amiket betartanak, betartatnak mindenhol. Ahogyan a szállásoknak, kulturális helyszíneknek is jól felfogott érdekük, hogy a megfelelő óvintézkedéseket betartassák, ennek megfelelően sok helyütt kötelező a maszk és a távolságtartás, rendszeresek a fertőtlenítések, esetenként pedig az érintésmentes megoldások is.

Ismeretes, az Egészségügyi Világszervezet múlt héten az európaiak utazásával kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy a turisták még nem mentesültek a koronavírus veszélye alól. Sőt, Hans Kluge, a WHO európai igazgatója azt közölte, az országoknak tanulniuk kell a múlt nyár tapasztalataiból, amikor az utazások következtében új, az elsőnél is súlyosabb járványhullám indult el.

A nyilatkozat kapcsán a szóvivő úgy fogalmazott,

az ilyen és hasonló negatív hírek nyilvánvalóan nem hatnak pozitívan a turizmusra.

Ennek ellenére egyelőre az látható, hogy az utazási kedv nemhogy csökkent volna az elmúlt időszakban, hanem kifejezetten nőtt. Bakó Balázs megjegyezte, miután nem egészségügyi-járványügyi szakember, nehezen tudná megmondani, hogy mi eredményezte a második hullámot.

A világszervezet európai igazgatója azt is hangsúlyozta, hogy a delta (indiai) vírusvariáns ad okot leginkább az aggodalomra. Erre reagálandó a szóvivő emlékeztetett, továbbra is számtalan korlátozás van életben, így csak nagyon komoly feltételek mellett, és csak kivétles esetben lehetséges az utazás Európa és India között.

Egyetlen légitársaság van, amely járatokat üzemeltet, tesztek és „kőkemény” karanténok mellett.

Ráadásul nem is igazán jellemzőek az indiai turisták az európaiak által kedvelt nyári turistacélpontokon – tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

Szécsényi Bálint: már nem a 10-12 százalékos hozam a normalitás, hanem a 6-7 százalék

A befektetők hozzászoknak akár egy alacsony, akár egy magas kamatszinthez, miközben a piaci körülmények már megváltoztak. Amire pedig megszokják a megváltozott (jelen esetben magasabb) kamatszintet, akkor az már nem elérhető számukra. Korábban azzal kellett küzdeni, hogy mindenki fektesse be a pénzét, ne hagyja parlagon, most pedig arról kell meggyőzni a befektetőket, hogy nem a 10-12 százalék a normalitás, hanem a 6-7 százalék, mondta el a Portfolio-nak Szécsényi Bálint. Az Equilor elnök-vezérigazgatójával a megváltozott befektetési környezetről, a mesterséges intelligencia, a forintgyengülés és az infláció hatásairól, és a hazai befektetési szolgáltatók közötti versenyről is beszélgettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×