eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Újabb kedvezmények jelentek meg a Magyar Közlönyben

Az Orbán Viktor miniszterelnök részvételével megtartott Kormányinfó után további rendelkezések láttak napvilágot.

Ahogy azt korábban megírtuk, a Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent a járványban ellátott feladataikért cserébe 10 nap extra szabadságra jogosultak köre és az erről való döntéshozatal módjának szabályozása az egyes ágazatokban.

További intézkedéseket is tartalmaz azonban a kiadvány – alább a főbb tudnivalókat részletezzük, a pontos szabályok elolvashatók ITT.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Program

A kormány döntött arról, hogy 2021. július 1-jétől beindítja a Széchenyi Kártya Újraindítási Programot és azon belül elérhetővé teszi

a) a Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel,
b) a Széchenyi Újraindítási Likviditási Hitel,
c) a Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel és ennek részét képező Agrár Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel konstrukciókat,

valamint új konstrukcióként 2021. szeptember 1-jétől bevezeti

d) a Széchenyi Újraindítási Önerő Kiegészítő Hitelt és
e) a Széchenyi Újraindítási Lízingkonstrukciót.

A 2020. május 15. napjától bevezetett

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusz hiteltermék elnevezése Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel,
  • a Széchenyi Likviditási Hitel elnevezés Széchenyi Újraindítási Likviditási Hitel,
  • a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz hiteltermék elnevezés Széchenyi Újraindítási Beruházási Hitel elnevezésre módosul

azzal, hogy az egyes konstrukciók jelen kormányhatározatban foglaltakkal összhangban lévő kondíciói és termékfeltételei a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatban kerülnek meghatározásra.

Megszűnik a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitel program, úgy, hogy a bírálat alatt lévő hitelkérelmek még elbírálhatóak.

A Széchenyi Turisztikai Kártya Program neve Széchenyi Turisztikai Kártya Újraindítási Programra módosul és az 1467/2020. (VIII. 3.) Korm. határozatban foglalt

változatlan feltételekkel a Széchenyi Kártya Újraindítási Program részévé válik,

azzal, hogy a kamattámogatás mértéke nem haladhatja majd meg az évi 6,7 százalékos mértéket.

A rendelet részletezi a hitelekhez és lízingkonstrukcióhoz biztosított kamattámogatásokat, valamint az egyéb feltételeket.

A programok többletforrása 2021-ben 4 800 000 000 forint, 2022-ben pedig 14 800 000 000 forint, ennek biztosításáról a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia.

Egészségügy

A járványban korlátozottan működő egészségügyi ellátások kapcsán például új szabály, hogy "ha a keresőképtelenség igazolhatóan az egészségügyi ellátás SARS-CoV2 járványhelyzethez kapcsolódó felfüggesztése okán egy éven túl is fennáll, a táppénz méltányosságból a veszélyhelyzet megszűnését követő legfeljebb hatodik hónap végéig folyósítható".

A Hungaroringre érkező külföldiek jöhetnek teszttel is, ha...

Kormányrendeletben módosítottak

  • "a FIA ETRC Kamion Európa-bajnokság,
  • a Formula–1 Magyar Nagydíj 2021 és
  • a FIA WTCR Túraautó-világkupa"

futamaira érkezőkre vonatkozó egyes törvények alkalmazásán.

  • Nem magyar állampolgárok nézőként beengedhetők a futamokra akkor, ha "a belépés előtt 72 órán belül elvégzett – magyar vagy angol nyelven kiállított – negatív eredményű molekuláris biológiai vizsgálattal (SARS-CoV-2 PCR-teszt) igazolja, hogy a vizsgálat időpontjában a szervezetében SARS-CoV-2 koronavírus nem volt kimutatható". Aki nem rendelkezik ilyennel vagy életkorát, "vírusmentességét" nem igazolja megfelelően, kinn marad.
  • Az e versenyekre érkező külföldi nézőknek nem kell 72 órán belül elhagyniuk az országot
  • Papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyük felmutatásával e külföldiek részt vehetnek rendezvényeken, bemehetnek vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, valamint a szabadidős helyszínekre – velük szemben koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni
  • Ha a futamok szervezője nem megfelelően ellenőrzi a PCR-tesztek meglétét, 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírságot kaphat.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×