INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

varga judit

európai parlament

migráció

A vöröskereszt által osztott élelemért állnak sorban migránsok a Bosznia északnyugati részén, Bihac közelében lévő vucjaki befogadótáborban 2019. november 14-én. Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja szerint humanitárius válság van az Bosznia-Hercegovinában, különösen a Bihac közelében található menekülttáborban.

Migráció - a Hungary Helps programot ajánlja az EU figyelmébe a magyar kormány

Infostart / MTI

Az Európai Parlament szakbizottságának legújabb javaslata kapcsán fogalmazta meg kritikáit Varga Judit igazságügyi miniszter.

Magyarország egész Európának működő megoldást mutat a migrációs válság megoldására - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán. Varga Judit ezt szembeállította azzal, hogy - mint írta - "a baloldal egyik kezével oltásellenes kampányt vezényel, a másikkal a járványhelyzet kellős közepén migránsok betelepítését, és az Európában munkájukat vesztett emberek bevándorlókkal történő lecserélését készíti elő". Az Európai Parlament szakbizottságának legújabb javaslata nemcsak legalizálná a migrációt, de bevándorlók tömeges behozatalával válaszolna az európai munkaerőhiányra - tette hozzá.

A miniszter úgy fogalmazott: amikor a kormányzat már azt remélte, hogy a baloldal "végre meghallotta az emberek hangját", a LIBE (az Európa Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága) legújabb jelentése "egységes uniós bevándorlási kódexért kiált" és zöld utat adna a migrációs hullámoknak Európába, hogy képesítéssel nem rendelkező, olcsó munkaerővel árasszák el az európai munkaerőpiacot.

Hangsúlyozta: "ez viszont teljesen szembemegy az európai emberek érdekével".

Varga Judit felhívta a figyelmet arra, hogy eközben Magyarország működő megoldást mutat egész Európának a migrációs válság megoldására. Nemrég 200 menekült szír család költözhetett vissza otthonába a Hungary Helps programnak köszönhetően.

"A brüsszeli bürokraták jelentéseket írogatnak, eljárásokat indítanak és keményen odaszólnak más országoknak a globális liberális médián keresztül" - írta a miniszter, hozzáfűzve: Magyarország pedig a Hungary Helps programmal példát mutat, és valódi segítséget juttat el oda, ahol valóban szükség van rá.

"Míg a brüsszeli bürokrácia és a magyar baloldali ellenzékben testet öltő elvbarátaik hangzatos lózungokat puffogtatnak és álszolidáris akciókat szerveznek a médiában, addig a magyar kormány cselekszik és emberséges megoldást kínál a migrációs válság kezelésére" - közölte Varga Judit.

Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018