INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

varga judit

2020.07.09. 14:07

Nagy a tiltakozás az uniós mobilitási csomag ellen

Az Európai Parlament elfogadta a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályokat. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint egyes rendelkezések ellentétesek az Európai Zöld Megállapodással.
2020.06.29. 19:20

Újabb áldozatsegítő központot adtak át

A kormány az áldozatsegítő központok hálózatának fejlesztésével öt éven belül minden megyében könnyen elérhetővé akarja tenni ezeket a szolgáltatásokat - jelentette ki az igazságügyi miniszter Pécsen.
2020.06.25. 18:04

Varga Judit: nem szabad, hogy az erősebb Európa vágyképe feledésbe merüljön

Az Európai Bizottság által kezdeményezett, Európa jövőjéről szóló konferencia kivételes lehetőség arra, hogy közelebb hozzák az állampolgárokhoz az Európai Uniót, áthidalva a szakadékot köztük és az európai intézmények között - mondta az igazságügyi miniszter egy videokonferencián.
2020.06.22. 16:04

Varga Judit: a különleges időkben az egyén helyett a közösség jogai kerülnek fókuszba

Jelenleg járványügyi készültség van az országban, az egészségügyi törvény alapján lehet a legszükségesebb védelmi intézkedéseket bevezetni – nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorában az igazságügyi miniszter. Varga Judit beszámolt azokról az intézkedésekről, amelyeket a rendkívüli jogrend kivezetése után át kellett vezetni a rendes jogrendbe. A tárcavezető arra is kitért, miért maradhat benne a Btk.-ban a rémhírterjesztés büntethetősége.
2020.06.19. 20:17

Varga Judit: az európai döntéshozókat felkészületlenül érte a járvány

Az igazságügyi miniszter az Inforádió Aréna című műsorában beszélt a feltételes szabadlábra bocsátás felülvizsgálatáról, a börtönkártérítésről és arról is, hogy a civil szervezetek külföldi finanszírozásáról szóló magyar törvény átalakításáról a kormány egyeztet majd Brüsszellel.
2020.06.04. 15:33

Varga Judit: az unió bírósága Magyarországnak adott igazat

Az Európai Unió Bírósága ítéletet hirdetett a Magyarország kontra Európai Bizottság ügyben, amelyben helyt adott Magyarország fellebbezésének az EB döntésével szemben, és hatályon kívül helyezte az adóintézkedést felfüggesztő határozatot - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.
2020.05.28. 20:35

Varga Judit: az Európai Bíróságnak meg kell védenie a szolgáltatásnyújtás szabadságát

Sánchez-Bordona, az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka indítványában a kiküldetésben lévő munkavállalók jogaira vonatkozó uniós irányelv módosítása ellen benyújtott magyar és lengyel kereset elutasítását javasolja. A magyar kormány azonban bízik abban, hogy a bíróság ennek ellenére megsemmisíti a megtámadott irányelvet - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.
2020.05.27. 15:47

Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam

Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptalan volt" - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018