eur:
395.59
usd:
364.74
bux:
65548.26
2024. március 19. kedd Bánk, József

"A Fidesz a senki földjén" – így reagált az ellenzék a magyar kormánypárt kilépésére

Orbán Viktor "kijátszotta magát" a Néppárt csapatából, a Fidesz "elébe ment egy kínos kirúgásnak". Reakciók a DK-tól a Jobbikig.

Megszavazta szerdán az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti csoportja a frakció alapszabályát módosító tervezetet, amely többek között lehetővé teszi az egyéni tagság megszüntetése mellett egy egész csoport tagságának kollektív megszüntetését is, kellő indokok alapján.

A döntéssel párhuzamosan Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben értesítette Manfred Weber EPP-frakcióvezetőt, hogy a magyar tagpárt elhagyja a frakciót, mint Novák Katalin Fidesz-alelnök Twitter-posztjából kiderül, "nem hagyhatják, hogy elhallgattassák EP-képviselőiket vagy korlátozzák őket a szavazati jogukban".

A történtekre a hazai ellenzék pártjai is reagáltak.

A Demokratikus Koalíció úgy látja, "végre megtörtént" a kilépés "sok-sok kanyar és időhúzás után", a kormánypárt Európa "politikai senkiföldjére" került, "magyarázhatják ezt bárhogy". Az ügyben reagáló Molnár Csaba pártalelnök a Facebookon megosztott gondolatai között azt is olvasni, "Orbán sorozatban a sokadik csatáját veszti el Európában. Ő lett Európa lúzere. A nagyszájú kisfiú, aki csak ordibálni tud, de a végén mindig veszít".

Hát végre megtörtént! Sok-sok kanyar és időhúzás után oda kerültek Orbánék ahova valók: Európa politikai senkiföldjére....

Közzétette: Dr. Molnár Csaba2021. március 3., szerda

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István az alábbi gondolatokat tette közzé:

"Megnyugvás a biztonságos és egységes Európai Unió híveinek, óriási stratégiai vereség Orbánnak (...) nullára csökken az érdekérvényesítő képességük."

➡ Megnyugvás a biztonságos és egységes Európai Unió híveinek, óriási stratégiai vereség Orbánnak az Európai Néppárt és a...

Közzétette: Ujhelyi István dr.2021. március 3., szerda

Ungár Péter és Hanák Gábor LMP-elnökségi tagok szerint "véget ért a Fidesz-Néppárt telenovella első évada".

"Az, hogy a pártcsaládnak tagja marad-e a Fidesz (a KDNP elmondásuk szerint igen), majd a következő szövevényes évadban derül ki: Weber és Orbán viharos kapcsolata még évekig szórakoztatni fogja az erre fogékonyakat" – olvasható közleményükben.

Ungár Péterék szerint "a miniszterelnök túlcselezte magát, és kijátszotta magát a csapatából", a magyar emberek számára a Fidesz és a Néppárt viszonyának nincs valódi jelentősége.

"A Fidesz megtanulhatta: zsarolása nem működik" – kommentált a Momentum.

❗ A Fidesz most újra megtanulhatta, a zsarolása nem működik. ➡ Az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti...

Közzétette: Momentum Mozgalom2021. március 3., szerda

A Jobbik szerint a Fidesz elébe ment egy kínos kirúgásnak.

Orbánék ma távoztak Európa legnagyobb pártcsaládjából, de ne legyen senkinek illúziója: ma a Néppártot, holnap az...

Közzétette: Jobbik Magyarországért Mozgalom2021. március 3., szerda
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×