eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Varga Judit igazságügyi miniszter, mielőtt megnyitó expozéját tartja az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Fidesz-lépés - Megszólalt Varga Judit igazságügy-miniszter is

"Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját."

Kommentálta a Facebookon a Európai Néppárt szabálymódosítását és az ezzel párhuzamos Fidesz-kilépést Varga Judit igazságügyi miniszter, aki szerint a frakciót vezető Manfred Weber feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse.

"Amíg Európa történelme egyik legnagyobb kihívásával áll szemben és emberek erőn felül dolgoznak a járvány elleni védekezésen, addig a Manfred Weber vezette Európai Néppárti frakció kizárósdival és politikai alapon történő diszkriminációval van elfoglalva" - írta a tárcavezető.

Felidézte, a Fidesz és a Néppárt véleménykülönbségének hosszú az árnyéka.

"Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját. Ezt világossá tette, amikor azt mondta, hogy nemzeti szuverenitás nem létezik többé. Mi úgy gondoljuk, hogy úgy is lehet európainak lenni, hogy megőrizzük ezer éves kultúránkat, nemzeti identitásunkat, de közben együttműködünk Európa más országaival is."

Weber úr feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse❗️ ⚠️ Amíg Európa történelme...

Közzétette: Varga Judit2021. március 3., szerda
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×