eur:
392.85
usd:
366.32
bux:
66812.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Mintavevők dolgoznak a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály épületében, a kormánytisztviselők tesztelésére kialakított koronavírus-tesztelési ponton Debrecenben 2020. december 8-án. A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódott az országos célzott csoportos tesztelés. A kormány november 20-án indított átfogó, országos célzott csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

"Tesztkérdéssel" fordul a kormányhoz a Pedagógusok Szakszervezete

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kéri a kormányzattól, hogy tisztázza: mely fenntartókra, intézménytípusokra terjed ki a köznevelési államtitkár által bejelentett januári pedagógustesztelés.

A szakszervezet közleményében emlékeztetett: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerdán bejelentette, hogy januárban újraindul a pedagógusok tesztelése, a szakszervezet szerint azonban az elmúlt évtized átalakításai miatt kialakult "fogalmi káoszban" nem magától értetődő, kire vonatkozik a bejelentés.

A PSZ szerint félreérthető a "pedagógus" kifejezés, és követelik, hogy a kormányzat tisztázza: mely fenntartókra, intézménytípusokra terjed majd ki a tesztelés, vonatkozik-e a szakképzésben oktatókra, vagy a nevelést-oktatást segítő és a technikai dolgozókra.

A szakszervezet azt javasolja a kormányzatnak, hogy amikor "óvodától középiskoláig minden alkalmazottat érintő bejelentést tesz", használja az "oktatásban dolgozók" fogalmat, "hátha sikerül lefedni az átalakítások eredményeként szétszabdalt pedagógustársadalmat", "és ha lehet, ne feledkezzenek meg az oktatást segítő és technikai alkalmazottakról sem, ők is nélkülözhetetlenek az iskolákból".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×