eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója (k) koszorút helyez a vízfelszínre kollégáival a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hableány-baleset - ismét koszorú úszik a Dunán

A Terrorelhárítási Központ munkatársai a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartottak megemlékezést a Margit hídnál.

Budapest, 2020. június 11.
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója (k) és kollégái a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg.
MTI/Balogh Zoltán
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója által a vízfelszínre helyezett koszorú a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2020. június 11.
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója által a vízfelszínre helyezett koszorú a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg.
MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg, egy ember maradványait még nem lelik.

A Viking Sigyn üzemeltetője még mindig nem fizetett egy fillér kártérítést sem, a balesetet és a történteket még mindig nem fogják fel igazán a Hableány magyar áldozatainak családtagjai. Időközben meghosszabbították a gyanúsított hajóskapitány bűnügyi felügyeletét.

A magyar és a dél-koreai kormány május 29-én emlékezett a tragédiára, erről itt írtunk: 28 szál gyertya - megemlékezés a Hableány áldozataira.

Már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Minden Infostart-cikk a Hableány-balesetről itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×