INFORÁDIÓ
2021. július 26. hétfő
Anikó, Anna

hajóbaleset

hableány

megemelékezés

koszorú

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója (k) koszorút helyez a vízfelszínre kollégáival a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg.

Hableány-baleset - ismét koszorú úszik a Dunán

Infostart

A Terrorelhárítási Központ munkatársai a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartottak megemlékezést a Margit hídnál.

Budapest, 2020. június 11.
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója (k) és kollégái a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg.
MTI/Balogh Zoltán
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója által a vízfelszínre helyezett koszorú a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2020. június 11.
Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója által a vízfelszínre helyezett koszorú a Hableány turistahajó áldozatainak emlékére és a hajóroncs egy éve történt kiemelése alkalmából tartott megemlékezésen a Dunán, a Margit hídnál 2020. június 11-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg.
MTI/Balogh Zoltán
MTI/Balogh Zoltán

A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében süllyedt el, miután ütközött vele a Viking Sigyn szállodahajó. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreai állampolgárt sikerült kimenteni, huszonhét holttestet találtak meg, egy ember maradványait még nem lelik.

A Viking Sigyn üzemeltetője még mindig nem fizetett egy fillér kártérítést sem, a balesetet és a történteket még mindig nem fogják fel igazán a Hableány magyar áldozatainak családtagjai. Időközben meghosszabbították a gyanúsított hajóskapitány bűnügyi felügyeletét.

A magyar és a dél-koreai kormány május 29-én emlékezett a tragédiára, erről itt írtunk: 28 szál gyertya - megemlékezés a Hableány áldozataira.

Már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó balesete áldozatainak emlékművét Budapesten.

Minden Infostart-cikk a Hableány-balesetről itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018