eur:
395.67
usd:
365
bux:
65609.91
2024. március 19. kedd Bánk, József
Résztvevők a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtt történt tragédiájának évfordulóján az üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság ökumenikus hajós szertartásán a Dunán, a Margit híd közelében 2020. május 29-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében merült el a vízben, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

28 szál gyertya - megemlékezés a Hableány áldozataira

A Hableány tragédiájára, a 28 áldozatot követelő dunai hajóbaleset áldozataira emlékeztek hajós kegyeleti szertartás keretében, a tragédia évfordulóján.

A kegyeletadás alkalmával a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság Millennium I. nevű hajójáról egy koszorút helyeztek a vízre a baleset helyszínén, a Margit hídnál, 28 szál gyertyát gyújtottak, illetve 28-szor kondult meg a hajó harangja az áldozatok emlékére.

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el Budapesten, a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet.

Budapest, 2020. május 29.
Gyertyák égnek a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtt történt tragédiájának évfordulóján az üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság ökumenikus hajós szertartásán egy hajón a Margit híd közelében 2020. május 29-én. A sétahajó 2019. május 29-én este a Margit híd közelében merült el a vízben, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet követően hét dél-koreait sikerült kimenteni, és azóta huszonhét holttestet találtak meg.
MTI/Balogh Zoltán
Gyertyák égnek a Hableány sétahajó egy évvel ezelőtt történt tragédiájának évfordulóján az üzemeltető Panoráma Deck Hajózási Társaság ökumenikus hajós szertartásán egy hajón a Margit híd közelében. MTI/Balogh Zoltán

A balesetet követően hét koreait sikerült kimenteni, illetve hét holttestet találtak meg. Azóta újabb 20 holttest került elő, egy koreai utast azonban máig keresnek a hatóságok.

Minden Infostart-cikk a Hableány-balesetről itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×