eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Heten meghaltak, amikor a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 24-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A Viking Sigyn üzemeltetője még mindig nem fizetett egy fillér kártérítést sem

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász nem csak felháborítónak, kegyeletsértőnek is tartja ezt az eljárást.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász felháborítónak és kegyeletsértőnek tartja, hogy a Hableány sétahajót felborító Viking Sigyn szállodahajó üzemeltetője senkinek semmilyen kártérítést nem folyósított egy év alatt.

A jogász szombaton az M1 televízióban azt mondta, szerinte egyértelmű, kié a felelősség, és mindenki láthatta a felvételeket, hogy mi történt. Úgy vélte, a Viking Sigyn hajóskapitánya több hajózási szabályt megszegett, nem tartott biztonságos oldaltávolságot és megsértette az előzési szabályokat. Hozzátette: az eljárásba újabb hajózási szakértőket vonnak még be.

A Viking Sigyn szállodahajó tavaly május 29-én Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött a Hableány sétahajónak, amely elsüllyedt. A sétahajón 35-en voltak: 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast eltűntként tartanak nyilván.

Minden Infostart-cikk a Hableány-balesetről itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×