eur:
392.8
usd:
367.81
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: BKV/Horvath_Bence

Gőzerővel bontják a metró belvárosi szakaszát

A járvány sem akasztotta meg az M3-as metró korszerűsítési munkálatait.

Bontás, szállítás, építés, tervezés, befejezett részfeladatok - ezzel telt a május a BKV Zrt. közleménye szerint az M3-as metróvonal középső, belvárosi szakaszán zajló beruházásnál. Az Arany János utca és a Ferenciek tere állomásokon továbbra is legfőképp bontás zajlik.

A több mint 40 éves mozgólépcső szerkezeteket elszállították vasúton és a felszínen a járműtelepre.

Mindkét állomáson egy-egy meghagyott szerkezet biztosítja a gyalogos közlekedést a 24-26 méteres mélységbe, ami igazi kihívás, ha naponta többször meg kell mászni a méretes lépcsőfokokat.

Az Erzsébet téren elkezdték annak az 1996-ban épült felvonóaknának a feltárását, amit az eredetileg ide tervezett Nemzeti Színház alapozásánál készítettek el. A felszínről nézve 16 méter mélyen végződő résfalak között emelik ki a földet az aknából, és ezzel párhuzamosan ideiglenes támaszt kapnak a résfalak is.

Megépült egy lépcsőtorony is, amit folyamatosan hosszabbítanak, hogy a lejutás biztosított legyen. A terület gépesítése hamarosan befejeződik, többek között helyet kapott egy bakdaru, ami az anyagszállítást segíti, hiszen az utolsó 10 méteren az aknamélyítést már bányászati módszerekkel végzik majd a közlemény szerint.

Közölték azt is, hogy a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed és a Deák Ferenc tér metróállomások környezetében befejeződtek a közműkiváltások.

A felújításról bővebb információk az InfoRádió alábbi tudósításában hallhatók.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×