eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Botár Gergely

Varga Judit: Magyarországon biztosított a jogállam

Gyorsan bebizonyosodott, hogy a Magyarország elleni jogállamisággal, veszélyhelyzettel kapcsolatos hazai és nemzetközi rágalomhadjárat alaptalan volt" - mondta Varga Judit igazságügyi miniszter szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A koronavírus-járvány idején a veszélyhelyzet jogrendje biztosította a kormánynak a szükséges mozgásteret, addig, amíg ez indokolt volt. Bár a járványveszély nem múlt el, de köszönhetően a magyar emberek együttműködésének, összefogásának és fegyelmezettségének, eljött az a pillanat, amikor enyhíteni lehet a szabályokon.

Egyes bel- és külföldi szereplők "történelmi bűne", hogy a bajban is támadták Magyarországot - jelentette ki Varga Judit, majd hozzátette: a magyar ellenzék "elképesztő feljelentő rendszert" működtet, melyen keresztül minden hír gyorsan eljut a "brüsszeli központba". Sajnálatosnak tartjuk, hogy az Európai Parlament nem a megoldás, hanem a probléma része volt - jegyezte meg.

Miféle közösség az, amelyik a bajban sem segíti, hanem akadályozza, támadja saját tagját? Mondvacsinált ürüggyel még azt is megakadályozták, hogy az Európai Parlament Magyarországról szóló vitájában felszólalhasson egy magyar miniszter - mondta Varga Judit.

A veszélyhelyzet visszavonásáról szóló, a parlamentnek kedden beterjesztett törvényjavaslatokról szólva a miniszter elmondta: az egyik tartalmazza, hogy az Országgyűlés felszólítja a kormányt a veszélyhelyzet megszüntetésére. Ezt követően pedig beindul az a bonyolult hatálybaléptetési mechanizmus, amelynek célja a rendkívüli jogrendből a rendesbe való visszatérés.

A tegnap este benyújtott másik törvényjavaslat többek között érinti azt a számos egészségügyi, gazdasági rendelkezést, mely átmenetileg még hatályban marad, ilyen például a hitelmoratórium, amely a veszélyhelyzet után, egészen az év végéig tovább él, egyes járulékkedvezmények vagy a digitális igazságszolgáltatással kapcsolatos szabályok. - közölte a miniszter.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×