eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bánki Erik, a bizottság fideszes elnöke a Paksi Atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszterjelölt, Süli János kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2018. május 15-én.MTI Fotó: Soós Lajos
Nyitókép: Soós Lajos

Megszólalt a lakástakarék-pénztári törvény beterjesztője

A lakás-takarékpénztári törvény gazdája úgy látja, semmi értelme nem lett volna annak, ha fokozatosan vezetik ki a megtakarítások állami támogatását.

Interjút adott a Világgazdaságnak Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke, a napokban ismertté vált, rendkívül gyorsan benyújtott és el is fogadott lakáskasszatörvény gazdája. (E törvény értelmében napok alatt derült ki, hogy az új szerződők már nem kapnak állami támogatást lakás-takarékpénztári befizetésük mellé.)

Bánki szerint a takarékpénztárak nem forgatták eredménnyel a betétesek pénzét,

"most majd kiderül, piacképesek-e, életképesek-e, meg tudják-e tartani az ügyfeleiket vagy sem".

A politikus arra reagálva, hogy miért nem lehetett az állami támogatást fokozatosan, kisebb lépésekben kivezetni, azt mondta, a támogatási forma nem volt hatékony, ráadásul akinek szerződése van, "annak a jogai nem sérülnek" az intézkedéstől.

Attól sem tart, hogy az elmúlt egy-két nap szerződéskötési láza nagy terhet róna a büdzsére, hisz a kormány egész évre kalkulált a támogatás kifizetésével, és szerinte

aligha szerződtek egy-két nap alatt többen, mint amennyien december 31-ig tették volna azt.

Arról egyelőre nem tud konkrétumot mondani, hogy a lakásfelújításokat a jövőben milyen eszközzel ösztönözné a kormány, mint mondta, ezen jelenleg dolgoznak a Fidesz-frakcióban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×